HockeyNews
PLUS

Mikko Manners jobbjakt – ex-brynäsaren har fått napp

(29260) Mikko Manner
Bildbyrån/Mattias Ek, HockeyNews

Publicerad: 17 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Mikko Manner har siktat på att återvända till Sverige som tränare sedan han fick lämna Brynäs förra våren.
Nu har han, efter att ha varit ungdomstränare i Vasa, hittat ett nytt jobb.

Ex-brynäsaren Mikko Manner, 49,  kliver in som assisterande coach i den finska klubben Kärpät från Uleåborg. Det är på huvudtränaren Ville Mäntymaas begäran. Mäntymaa tog över i Kärpät för en månad sedan.

Manner har tidigare jobbat åtta år i Kärpät, fyra år som huvudcoach och fyra år som assisterande fram till 2021. Bland annat var han med om att leda laget till fyra finska ligaguld.

– Med stöd av en mer erfaren assisterande tränare kan vi hjälpa vår nya huvudtränare. ”Mamba” (Manner) är en person som Kärpät känner, vars värderingar och attityd är sådana vi kan lita på. Han kommer att hjälpa oss att bli ännu bättre, säger sportchefen Mikkko Myllykoski till klubbens hemsida.

Mikko Manner har skrivit på ett kontrakt för återstoden av säsongen. Det har gått tio månader sedan han fick lämna Brynäs.

Manner, som alltjämt är assisterande förbundskapten i Finland, berättade i november i Tammerfors för Hockeynews att han letar efter ett tränarjobb utomlands, gärna i Sverige.

LÄS MERMikko Manner: "Det är bara att gratulera Brynäs"

Men det har inte kommit några erbjudanden.

– Jag letar hela tiden. Om du får veta om någon bra plats kan du säga att ni har en tränare som är ledig. Men jag letar efter nåt utomlands, sa Manner som hjälpt till i U16-laget hemma i Vasa fram tills nu.

Hockeynews har berättat att Kärpät-forwarden Noel Gunler är på väg bort från Uleåborg och är högaktuell för en flytt till SHL och Malmö.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!