HockeyNews
PLUS

Mejlet avslöjar – därför avgick klubbdirektören

MejlMora
Foto: Bildbyrån/Wikimedia
ANNONS

Publicerad: 12 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Efter bara tre månader på posten avgick Patrik Andersson oväntat i onsdags.
Nu avslöjas anledningen i ett mejl som Mora Tidning fått ta del av.

ANNONS

Det slog ner som en blixt från klar himmel i onsdags när den nytillträdde klubbdirektören i Mora, Patrik Andersson, valde att lämna sin post efter bara tre månader.

I ett mejl till personalen, som Mora Tidning fått ta del av avslöjas anledningen bakom det oväntade uppbrottet:

”I tuffa tider och när det blåser snålt behöver man hålla hårt i sina grundläggande värderingar och aldrig släppa taget om dessa. De senaste dagarna har nya styrelsens agerande stridit mot mina grundläggande värderingar och därför väljer jag att på eget initiativ avsluta min roll som klubbdirektör”.

MT: Att klubbdirektören avgår direkt efter att styrelsen kommit in visar att det finns mycket ouppklarat. Vad vill du säga till medlemmarna som undrar vad som sker?

– Det är ingen optimal lösning. Det har inte varit stabilt på länge på den posten. Det behövs en stabilitet i ledarskapet på båda sidorna, både i styrelsen och i tjänstemannaleden.

– Nu behöver vi prioritera och lägga energi på de saker som ger ett mervärde för klubben. Man får inte fastna och hålla på med det som inte ger ett mervärde för klubben. Det kan låta bryskt, men så är det.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln