Matchboll Carolina – Lehner tar på sig förlusten

(8354) Robin Lehner

Publicerad: 2 maj 2019

VANCOUVER. Carolina skaffade sig matchboll efter att ha besegrat New York Islanders för tredje matchen i rad. Slutresultatet skrevs till 5-2 och Robin Lehner är självkritisk till målet som blev avgörande.

– Matchen avgjordes på ett misstag, det är tufft, säger han till lagets Twitter.

– Det är många gånger han räddar oss där ute, säger tränaren, Barry Trotz.

Presenteras i samarbete med Hajper.com – En spelsajt i hajper-fart

Lehner är slutspelets hetaste målvakt med sina 94.6 i räddningsprocent. Dessutom är han en av finalisterna till Vezina Trophy, som årets målvakt i NHL.

Men i natt var marginalerna inte på hans sida. Det var i den tredje perioden, vid ställningen 2-2, som Lehner gick ut för att hämta upp en puck bakom mål. När han skickade iväg den träffade den Sebastian Aho som serverade Justin Williams fram till 3-2, vilket blev det avgörande målet efter ytterligare två i tom kassen.

– Vi höll oss till vår matchplan och det är en jämn match, den avgörs på ett misstag, det är tufft, säger Lehner.

– Det är ett misstag, jag är skyldig till det. De har många chanser, vi har många chanser. Det kokas ner till en sekvens. Vi kommer in till tredje perioden, jag tycker att jag hade gjort det bra dessförinnan med många räddningar. Det hela kokas ner till den sekvensen och jag klantade till det.

"Vinner och förlorar som ett lag"

Tränaren Barry Trotz tar sin målvakt i försvar efteråt.

– Vi vinner och förlorar som ett lag. Det är andra sekvenser i matchen där han räddar oss.

I Carolina tvingades man ställa en 35-årig debutant i målet. Lagets förstamålvakt, Petr Mrazek är skadad och Curtis McElhinney, som aldrig har startat en slutspelsmatch, tog plats mellan stolparna och hjälpte laget till seger.

Lukas Wallmark stod för en assist till 5-2-målet, annars var Carolinas hetaste spelare Teuvo Teravainen som stod för två mål, Sebastian Aho med två assist och Justin Williams som avgjorde. Backen Jaccob Slavin stod för två assist och har nu gjort 12 stycken i slutspelet. Två mer än Erik Karlsson som han delade ledningen i assistligan med innan matchen.

Årets slutspel har varit fullt av knallar och Carolina är på väg mot nästa. De leder nu matchserien med 3-0 och har chansen att avgöra hemma i PNC Arena på fredag.