HockeyNews
PLUS

Malm om Kristianstads öde: "På helt ideell basis där"

(18066) Christoffer Malm
Bildbyrån

Publicerad: 6 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Kristianstad har på två år tvångsnedflyttats från Hockeyallsvenskan – till Hockeytvåan.

Sportchefen Christoffer Malm till Kristianstadbladet:

– I de tre översta serierna finns det, även om det är enorma skillnader, ändå lite pengar. Det finns det inte alls i Hockeytvåan och nedåt. Jag skulle tro att allt blir på helt ideell basis där.

Kristianstad slutade trea i kvalserien till Hockeyallsvenskan, bara tre poäng efter Vimmerby som gick upp.

Men nu åker Kristianstad i stället ned till Hockeytvåan. Licensnämnden godkände inte Kristianstad som hade ett negativt eget kapital på 1,2 miljoner kronor och inte lyckades välja en ordförande på årsmötet.

“Kristianstads IK beviljades dispens i förra årets licensprövning efter att ha uppvisat en handlingsplan för att klara kapitalkravet till årets prövning. Av handlingarna som föreningen skickat in till årets prövning, framgår att föreningen har ett negativt kapital och den inskickade handlingsplanen visar inte att det egna kapitalet kommer att kunna återställas under innevarande period”, skriver förbundet i ett pressmeddelande".

Samtliga spelarkontrakt och ledarkontrakt sägs upp.

– De är bundna till en viss serietillhörighet, både för spelarna och för oss ledare. Sedan vet jag inte alls om föreningen kommer överklaga. Om de gör det hamnar vi i så fall i den lilla gråzonen likt förra året att man är kontraktsbunden tills dess att beslutet på överklagan har kommit, säger Christoffer Malm till Kristianstadbladet.

Kristianstad hade elva spelare under kontrakt.

Meningen var att Nick Sörensen skulle träna Kristianstad med sportchefen Christoffer Malm som assisterande.

Malm till Kristianstadbladet om vad det innebär personligen:

– Jag vet ärligt talat inte just nu. Jag fick ett samtal från styrelsen fem minuter innan det blev offentligt. Att vi inte fått licens och att de skulle uppdatera mig efterhand, det är egentligen bara det jag vet.

Förutom Kristianstad tvångsdegraderas även Bäcken HC, KRIF Hockey och Strömsbro.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln