HockeyNews
PLUS

Malmö tar in ex-leksingen i tränarstaben

Jens Nielsen
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 5 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Malmö Redhawks presenterar sista pusselbiten i sin tränarstab.
Nu är det officiellt att ex-leksingen Jens Nielsen lämnar jobbet som huvudtränare för Ålborg för ett SHL-jobb.

ANNONS

Malmös huvudtränare Tomas Kollar får Bert Robertsson som assisterande coach kommande säsong. Mathias Tjärnqvist flyttar också vidare från Malmö. Där har Expressen berättat att den före detta Leksandsstjärnan Jens Nielsen är högaktuell som ersättare.

På onsdagen meddelade hans nuvarande klubb, danska Ålborg, att Nielsen kommer att flytta tillbaka till Sverige. Klubben går med på att uppfylla hans önskan om att bryta kontraktet ett år i förtid.

Bryter med Ålborg

– Jens har fått ett erbjudande om att bli assisterande tränare i Sverige för en SHL-klubb och på samma sätt som våra spelare ibland får ett erbjudande från de större ligorna och klubbarna vill vi naturligtvis inte att stå i vägen, säger Ålborgs sportchef Ronny Larsen till klubbens hemsida.

Jens Nielsen, 54, har varit assisterande dansk förbundskapten och i Sverige har han varit assisterande tränare i Leksand i både SHL och Hockeyallsvenskan. Som spelare var han under många år poängmaskin i Leksand.

Nielsens uppgifter i Malmö

– Det känns väldigt spännande att få in Jens i organisationen. Alla som minns Jens som spelare en gång i tiden minns vilken fantastisk smart och skicklig lirare han var. Jens hade förmågan att ligga steget före och om han har hälften av den förmågan som coach kommer vi vara lyckliga. Vi gillar också Jens resa som idrottsledare, den vittnar om en otrolig passion för sporten, säger Malmös sportchef Björn Liljander till klubbens hemsida.

Ålborg kommer som tack från den svenska klubben, för att man släpper Jens Nielsen, spela en träningsmatch mot Malmö.
”Nu är Jens Nielsen i Malmö Redhawks för att främst jobba med spelet med puck, utvecklingen av forwards samt spelet i numerärt överläge. Avtalet är skrivet över de två kommande säsongerna”, berättar man på sin hemsida.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln