HockeyNews
PLUS

Malm arbetslös: ”Kanske inte så smart"

Malm
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 25 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Christoffer Malm, 33, är nu arbetslös efter Kristianstads degradering till Hockeytvåan.Sportchefen, som nu tvingas lämna en klubb i djup kris, berättar för Kristianstadbladet:

– Jag vet faktiskt inte om de ska starta om, men det kommer att bli supertufft att på två veckor hitta 20 lokalt förankrade spelare.

Kristianstads IK ledning har hållit tyst sedan beslutet om nedflyttning, men nu bryter Malm, som också skulle bli assisterande tränare, tystnaden efter Överklagandenämndens besked. Klubben nekas elitlicens och alla kontrakt har sagts upp, vilket gör att Malm, liksom elva officiella och fem-sex klara spelare, står utan jobb.

ANNONS

Malm var tidigare sportchef i AIK och ansvarade i Kristianstad för en trupp som inte var långt från Hockeyallsvenskan.

– Jag fick ett samtal från ledningen igår om att mitt avtal bryts. Nu är man arbetslös och får ta tag i att söka a-kassa och sådana grejer, säger han till Kristianstadbladet.

ANNONS

Elva spelare var klara för KIK till kommande säsong i Hockeyettan, men nu står de flesta utan nya uppdrag. Malm försöker hjälpa dem vidare.

På frågan från Kristianstadbladet om de känner sig lurade, svarar han:

– Nej, inte lurade. Man är ledsen, kanske frustrerad också med en inre stress om att; shit försäsongen börjar om sju-tio dagar och var ska jag ta vägen?

ANNONS

Christoffer Malm har tidigare tackat nej till andra jobb – "det var kanske inte så smart" – och står nu inför en osäker framtid. Han uttrycker en viss stress över situationen, särskilt med tanke på sin familj.

– Jag får börja titta om det ens finns några lediga jobb, jag får börja den vägen. Jag har alltid älskat att syssla med hockey, jag gillar att knåpa ihop lag och vill jättegärna fortsätta inom hockeyn, säger han tll Kristianstadbladet.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS