Det svenska damlandslaget i ishockey beger sig i slutet av mars till USA. I Utica spelas VM mellan den 3-14 april.
Förbundskaptenen Ulf Lundberg väljer att ta ut 23 spelare till mästerskapet. Tre målvakter, sju backar och 13 tretton forwards.
Han motiverar varför han inte väljer att plocka med en åttonde back som de ofta brukar.
– Vi väljer att gå med sju för att verkligen vara tydliga med att det är vi 23 spelare som ska göra det.
Ska kämpa om medalj
Laget som ska vara med och kriga om medaljer är nedanstående.
Målvakter: Emma Söderberg, Ida Boman och Tindra Holm.
Backar: Linnea Andersson, Mira Jungåker, Emma Forsgren, Maja Nylén Persson, Ida Karlsson, Paula Bergström och Anna Kjellbin.
Forwards: Hilda svensson, Josefin Bouveng, Wilma Sundin, Sofie Lundin, Sara Hjalmarsson, Lova Blom, Hanna Thuvik, Thea Johansson, Ebba Hedqvist, Lina Ljungblom, Hanna Olsson, Felizia Wikner- zienkiewicz odh Mira Hallin.
– Det här är ett sammansvetsat gäng som kommer kunna göra varandra bättre hela tiden, Jag tycker att det här är ett gäng, som jag varit inne på flera gånger för det är viktigt, ha väldigt skoj runtom men också kunna ha en fullständig on-knapp på när det gäller och där det finns olika uppdrag och rollacceptans för vilket uppdrag man får, säger Lundberg.
Damkronornas mål är tydligt, de vill vara med och ta en medalj.
– Vi är rankade åtta i världen, sjua då i och med att Ryssland inte är med. Vi har varit åtta, sjua och sexa från de senaste tre mästerskapen, och om vi verkligen får träff för de här prestationerna, då kommer vi att kunna vara en medaljkandidat. Jajamensan, så är det, säger han.
"Ett lätt besked"
Noterbart är att det är fem högerskyttar på backsidan och det kommer att bli tufft att ta en plats i powerplay för samtliga i laget. Det är många spelare som är skickliga i spelformen, menar förbundskaptenen.
Frölundas Hanna Olsson skadade sig svårt i början av säsongen och gjorde comeback i slutspelet. Forwarden är trots få matcher i grundserien uttagen till landslaget, ett enkelt val enligt förbundskaptenen.
– Det var ett lätt besked när det visade sig att det höll, säger Lundberg.
Hanna själv berättar att pannbenet har varit en stor del i rehaben.
– Det klart att det ligger mycket jobb bakom, det vet jag om men jag vill passa på att hylla de som stötta mig runtomkring och haft perfekt rehabplan som jag kunnat följa. Bra läkare som opererade och det klart att jag ska hylla dem. Men mycket pannben är det såklart, säger hon.
Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.