AIK sänkte DIF – fjärde raka derbysegern

Lukas Zetterberg
ANNONS

Publicerad: Idag 19:24

AIK tog sin fjärde raka derbyseger mot Djurgården, det efter ett ryck i den tredje perioden.

ANNONS

Marcus Krügers sena tackling på Oskar Magnusson resulterade i en utvisning som blev dyrbar. 10.02 spräckte Simon Åkerström nollan i numerärt överläge, det strax efter att Scott Pooley haft ett skott i ribban.
\

\ \ Marcus Krüger fick sin revansch när han i början av den andra perioden kvitterade för sitt Djurgården i numerärt överläge. Målet godkändes då kontakten med Jonathan Stålberg i mål ansåg ske utanför målgården. \ \ \ \ Med knappt sex minuter kvar av mittperioden gav Lukas Zetterberg AIK ledningen med ett slagskott i bortre krysset. \ \ I den tredje perioden ryckte AIK ifrån och gjorde både 3-2 och 4-2. Målen gjordes av Oskar Magnusson och Scott Pooley med mindre än två minuters mellanrum. \ \ Djurgården försökte med en forcering men AIK stod emot och tog sin fjärde raka derbyseger.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.