HockeyNews
PLUS

Linus Högberg flyttar hem - skrivit kontrakt med Skellefteå

(26546) Linus Högberg
Bildbyrån

Publicerad: 11 februari 2023

FacebookXWhatsApp

Linus Högberg flyttar hem till Sverige och SHL. Nu står det klart att han skrivit på för Skellefteå AIK. 

Linus Högberg blev under torsdagskvällen uppsatt på waivers av Philadelphia Flyers i syfte att bryta sitt kontrakt. På fredagskvällen gick han igenom waivers och på lördagsmorgonen presenterade Skellefteå AIK honom som sitt senaste nyförvärv. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. 

– Känns kul att göra klart med Linus. Han har bra erfarenheter från några år i Nordamerika. När vi tar in en spelare så här sent på säsongen så känns det bra att han kommer med erfarenhet från SM-slutspelet. Han kommer att göra vår backsida både bättre och bredare, säger sportchefen Erik Forssell till klubbens hemsida. 

Linus Högberg kommer från spel i Nordamerika där han spenderat mesta delen av tiden i AHL-laget Lehigh Valley Phantoms och berättar för Skellefteås hemsida att valet var enkelt. 

– De visade tidigt intresse då vi sökte efter nåt alternativ, och det är ett väldigt bra lag. Jag känner att jag vill vara med på resan som ser väldigt lovade ut här. Det var intressant redan från start då de hörde av sig. 

Linus Högberg har sedan tidigare ett SM-guld med Växjö Lakers. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!