Linköping tog viktig straffseger – ökar avståndet till Brynäs

(21890) Linköping

Publicerad: 8 januari 2022

Linköping vände ett tvåmålsunderläge till seger efter straffar mot Brynäs och skapade sig en liten lucka till under slutspelsstrecket.

Brynäs och Linköping möttes under lördagskvällen i en match som tidigt skulle kunna ge något av lagen ett litet grepp om den sista slutspelsplatsen.

Det var Brynäs som inledde bäst och tog ledningen halvvägs in i den första perioden genom Tomi Sallinen som gjorde sitt sjunde mål för säsongen. I slutet av perioden kunde också Brynäs utöka ledningen genom Adam Pettersson till 2–0.

I den andra perioden drog förste målskytten Sallinen på sig en utvisning för crosschecking och det kunde Linköping utnyttja när Arvid Costmar reducerade i numerärt överläge.

Brynäs skulle dock återställa sin tvåmålsledning genom Anton Rödin i slutet av perioden. Precis innan perioden skulle ta slut fick Markus Ljungh in en reducering, även denna gång i numerärt överläge för Linköping.

I den tredje jagade Linköping en kvittering hela perioden lång men lyckades inte få in pucken. De tog ut Marcus Högberg för att kunna få in en extra spelare och det draget lyckades. Alexander Johansson kvitterade med lite mer än två minuter kvar av matchen.

Matchen gick till förlängning och där var det Linköping som var farligast men de lyckades inte göra mål trots slarv från Brynäs målvakt Veini Vehviläinen och friläge från Vilmos Gallo.

Matchen gick till straffar och där vann Linköping efter att Robert Lantosi satt två straffar.

Linköping–Brynäs 4–3  (0–2, 2–1, 1–0, 0–0, 1–0)

Mål, Linköping: Arvid Costmar, Markus Ljungh, Alexander Johansson, Robert Lantosi

Mål, Brynäs: Tomi Sallinen, Adam Pettersson, Anton Rödin

Skott:  (7–6, 13–10, 3–3, 3–7, 1–0)