HockeyNews
PLUS

Lindvall efter superräddningen: ”Blev lite brådis”

Gustaf Lindvall
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 10 april 2024

FacebookXWhatsApp

Efter över en månad utan spel kastades Gustaf Lindvall rakt in i hetluften – då stod 33-åringen för en stark insats och bjöd på en av årets räddningar.
Sedan klev Frölunda fram med ett sent avgörande och reducerade matchserien.
– Jag tycker att vi har dem på gaffeln, säger Lindvall.

Linus Söderström har stått i samtliga slutspelsmatcher för Skellefteås del, men inför den tredje semifinalen mot Frölunda tvingades han kasta in handduken.

Då slängdes Gustaf Lindvall in i hetluften för första gången på en månad och storspelade. Men framförallt så bjöd han på en het kandidat till årets räddning när han på fotbollsmanér kastade sig i luften och räddade ett skott från Frölundas Jayden Halbgewachs med klubban tidigt i den andra perioden.

Räddningen har fått stor spridning på sociala medier och beskrivs bland annat som: "Det sjukaste jag skådat på en ishockeyplan".

Efteråt ger 33-åringen sin syn på den märkliga situationen.

– Lasse (Johansson) blir pååkt på andra sidan och jag uppfattar att jag hör en signal. Spelet stannar liksom upp och alla slutar spela så jag åker ut för att min vanliga runda nere i hörnet, sen kikar jag in mot plan och då ser jag att han har pucken på rödlinjen och laddar för skott.

– Då blev det lite brådis, säger han.

Vad for genom huvudet när du såg honom?

– Det var lite: ”Oh shit”. Sedan var det bara: ”Den här måste jag rädda.

– Jag försökte bara göra mig så lång som möjlig och tippa bort pucken så att den inte gick in. I bland har man lite tur.

Har du gjort någon liknande räddning tidigare?

– Nej.

Vad känner man inom sig när man gör en sån räddning?

– Där var det mest lättnad. Hade det blivit mål så hade det varit på mig. Det är skönt att man kan skratta åt det så här i efterhand.

Räddningen och insatsen räckte visserligen inte hela vägen till seger. Med 2:15 kvar på klockan klev Tom Nilsson fram och sköt 1–0 till Frölunda, helt otagbart för Lindvall. Med två sekunder kvar fastställde Max Friberg slutresultatet till 2–0 i tom kasse.

Därmed är det 2–1 i matcher.

– En ganska jämn och tajt match. Jag tycker att vi har dem på gaffeln här i tredje, men de lyckas få in en puck. Vi ska ladda batterierna för fredag och se till att med oss 3–1 hem till till Skellefteå, säger han.

Hur var det för dig att kastas rakt in i hetluften efter en månad utan spel?

– Det var väl min 35:e comeback i år så jag börjar bli ganska van.

– Det är tungt att vara in och ut och känna att kroppen inte riktigt hållit som jag har velat. I bland får man bara borra ner huvudet och sätta ner den ena foten framför den andra.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!