HockeyNews
PLUS

LIF-forwarden efter gårdagens förlust: "Känns för jävligt"

(10158) Jon Knuts
Bildbyrån

Publicerad: 4 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

LEKSAND. Nära men ändå inte. Förlusten mot Frölunda var en nyttig lektion för nykomlingen Leksand. Framför allt powerplay-spelet skiljde lagen.

– Kolla på Frölunda, deras pucktempo är så jäkla högt när dom har powerplay, säger Leksands trotjänare Jon Knuts.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Leksand fick för andra matchen i rad se sig besegrade när Frölunda igår vann med 4-2 i Tegera Arena. Leksand var spelförande stora delar av matchen, men lyckades inte pressa tillbaka Frölunda på samma sätt som man gjort med sina motståndare i tidigare hemmamatcher. 

– Det är surt att förlora, det var en jämn match. Frölunda spelar en annorlunda hockey, vi får inte fast dem på samma sätt. Vi får inte initiativet i matchen så att vi får med oss publiken och så vidare som i tidigare matcher, utan det blir ganska avvaktande när vi inte får fast dem och kan ligga på, summerar trotjänaren Jon Knuts matchen för HockeyNews.se. 

Leksand hade ledningen vid ett tillfälle i matchen och det var efter att just Knuts hittat nätet bakom Johan Mattsson. Målet var Knuts första fullträff för säsongen. 

– Det var skönt. Då släpper det lite mentalt. Jag tycker att jag kan bättre, men överlag har det varit okej så här inledningsvis på säsongen. 

Assisterade till det målet gjorde, föga oväntat, radarpartnern Martin Karlsson. Tillsammans med David Rundqvist bildar de två en formation som är riktigt jobbig att möta för alla motståndare. C More-experten Johan Tornberg döpte i förra veckan duon till "Bröderna Grävling", något som redan börjar bli etablerat bland supportrarna. 

– Det är ju i positiv bemärkelse, så då är det ju roligt såklart. Det har funkat bra för mig och Martin så här långt, så vi får väl vara grävlingar då, skrattar Jon. 


Jon Knuts tillsammans med Martin Karlsson. Foto: Bildbyrån. 

Powerplay-spelet har inte alls fungerat inledningsvis för nykomlingen och laget är just nu näst sämst i ligan i den spelformen. Under gårdagens match fick man flera möjligheter att bryta den negativa trenden, men utdelningen uteblev. Knuts, som på torsdagskvällen var petad från powerplay-formationerna, menar att det finns ett enormt utrymme till förbättring, och att man kan lära mycket av Frölundas spel i numerärt överläge. 

– Det kanske är en klyscha, men vi måste börja vinna matcher på det sättet också. Nu försöker vi spela lite större, med två backar på blå, men jag tycker inte vi lyckas på det sätt vi kom överens om. Kolla på Frölunda, deras pucktempo är så jäkla högt när de har powerplay. Ingen håller i den en extra sekund, förutom på Lasch kanske, annars går den som på ett snöre. Det är kanske dit vi måste komma, för då öppnar det upp sig och blir farligare.

Knuts är uppenbart besviken efter matchen och att man gör en bra insats var ingenting som han kunde glädjas åt.   

– Vi är med och hotar, men ändå känns det för jävligt. Det är sådana här förluster vi inte ska vara nöjda med att vi är med i matchen. Vi ska vinna sådana här matcher, och det är den typen av mentalitet vi måste få in. Här ska ingen komma och hämta poäng.

Den här insatsen måste ändå vara ett kvitto på att ni är inne på rätt spår? 

– Vi hotar ändå de regerande mästare, så det är ingenting att skämmas över. Får vi koll på vissa bitar som till exempel powerplay-spelet och inte bjuder på några mål som jag tycker att vi gjorde i kväll kommer vi bli svårslagna. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!