HockeyNews
PLUS

Liam: “Stod på rampen och grät”

Liam Öhgren Shoot the Puck

Publicerad: 24 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Liam Öhgren gjorde 12 mål på 26 matcher när han kom tillbaka till Färjestad i grundserien.
I “Shoot the Puck” berättar supertalangen om hur han tog sig igenom skadan – med hjälp av ett tufft år i tidiga tonåren.
– Klart jag var riktigt orolig ett tag, säger 20-åringen.

Liam Öhgren jagar just nu SM-guld med Färjestad och vann JVM-silver som lagkapten för Juniorkronorna.
Men hela säsongen hade kunnat bli förstörd.
– Hört andra som varit borta betydligt längre, säger Liam.
– Tog tre månader för mig totalt. Tagit sex till nio för andra.

Missade en hel säsong i tonåren

I “Shoot the Puck” berättar forwarden hur skönt det var att hinna tillbaka till JVM och få en halv säsong i SHL – och hjälpen han hade av uppväxten.
– Det var min baksida som strulade då. Det var en skum skada. Jag tror jag var 14. Det var tufft. Stod på skottrampen hemma och grät för att jag inte kunde lira. Men det har varit bra för min karaktär, att komma igenom det. Kanske inte hanterat skadan i år om jag inte varit igenom det innan.

Växte upp med NHL-stjärnorna

Pappa Andreas Öhgren är personlig tränare till idrottsstjärnor vilket bland annat gjort att Liam varit nära stjärnorna många år innan de nu kan mötas på isen. Bland annat firat jul hemma hos Nicklas Bäckström.
– Det var sjukt coolt. Att få växa upp med dem, träna med dem, umgås dem. Att vara med Bäckström, Landeskog, Rakell… se hur dom är när dom tränar: kost och sömn. Och som människor: otroligt ödmjuka och bryr sig om allihopa.

Farfar räddade klubban

I Shoot the Puck-podden berättar Liam Öhgren, vald av Minnesota Wild i förstarundan, om hur han hemma i Rönninge och Huddinge fått fram sitt otroliga skott – med vinkeln som farfar hittade och CCM gjorde klubbor av.

Här kan du lyssna eller se på hela “Shoot the puck” som också finns på Spotify, YouTube, Apple eller där du hämtar dina poddar.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)