HockeyNews
PLUS

LHC kan glömma Vrána – får NHL-kontrakt

(8477) Jakub Vrana
Bildbyrån/Vladimir Koca
ANNONS

Publicerad: Idag 06:49

FacebookXWhatsApp

Linköping får fortsätta vänta på Jakub Vrána.
Den tjeckiske forwarden ser ut att belönas med ett NHL-kontrakt.
– Han har haft en bra attityd och jobbat extremt hårt, säger tränaren Spencer Carbery i ett uttalande.

ANNONS

Linköping har haft förhoppningar om att få tillbaka den tjeckiske forwarden Jakub Vrána, som har haft några utmanande säsonger bakom sig. Nu står det dock klart att 28-åringen får en ny chans i NHL.

Efter att ha tillbringat större delen av förra säsongen i St. Louis Blues farmarlag, Springfield Thunderbirds, har Vrána under försäsongen tränat med sin gamla klubb, Washington Capitals. Nu ser det ut som att han blir kvar i klubben och belönas med ett kontrakt.

Washington Capitals valde nyligen att flytta ner talangen Andrew Cristall, vilket öppnat upp en plats bland forwards. Lagets tränare, Spencer Carbery, har även bekräftat att han “förväntar sig” att Jakub Vrana är med i laguppställningen till premiären.

ANNONS

Tränaren Spencer Carbery fick säga sitt om Vrána:

– Han har haft en bra attityd och jobbat extremt hårt. Gjort en bra camp. Jag såg saker han kan göra individuellt och också hjälpa oss med som lag. Jag är stolt över hur han tävlade. Hans attityd var fenomenal. Att försöka ta sig tillbaka till den spelare han varit, i NHL, kan potentiellt passa bra, säger han i ett uttalande.

Det nya kontraktet förväntas bli klart och offentliggjort under tisdagen. Den tjeckiske forwarden har tidigare spelat över sex säsonger för Washington, som draftade honom som 13:e spelare 2014.

ANNONS

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln