HockeyNews
PLUS

Läget ljusnar för AIK – och Pooley på väg

Scott Pooley
ANNONS

Publicerad: Idag 09:43

FacebookXWhatsApp

AIK har börjat säsongen tungt – och har haft flera spelare borta. Men nu ljusnar skadeläget, och dessutom finns ett fastställt datum när målfarlige Scott Pooley ansluter. 
– Det är möjligt att det kan bli spel på fredag, säger sportchefen Niklas Persson till Hockeynews.

ANNONS

Det har blivit tre förluster på fyra matcher för AIK i inledningen av Hockeyallsvenskan. Skador, sjukdomar och avstängningar har också bidragit till problemen, men sportchefen Niklas Persson ser att läget är ljusare inför onsdagens bortamatch mot Tingsryd, som också börjat säsongen tungt. 

Eric Norin saknas alltjämt på grund av skada, men Jordan Bellerive väntas tillbaka från sjukdom och även Daniel Ljungman ska börjat träna igen efter att ha drabbats av körtelfeber. 

– All förhoppning är att Bellerive spelar på onsdag. Ljungman var på plats på matchen mot Björklöven och ska börja röra på sig i träning i dagarna. Det kan ta lite tid innan han kan träna ordentligt, det är lurigt med körtelfeber, säger ”Pajen”. 

Situationen har inte fått honom att börja se sig om efter fler spelare att addera till truppen. 

– Det finns ingen anledning till att leta något just nu. Men man tar inget för givet i den här branschen, vi har marknaden under uppsikt men här och nu jobbar vi med det vi har. 

Han vill även ge förtroende och chansen att utvecklas i Hockeyallsvenskan för spelare som Jesper Emanuelsson, Rasmus Rudslätt och Theo Hårdstam, men också de juniorer som fått speltid på sistone. 

– Det tar tid, de måste få chansen att lära sig och göra sina misstag så att de kan växa in i det. De här spelarna får stort förtroende, några av dem hade inte fått det utan våra skador och sjukdomar, säger han. 

AIK får också ett välkommet tillskott i veckan. Scott Pooley ansluter på torsdag och Pajen hoppas att den hårdskjutande amerikanen ska kunna spela direkt till lagets lilla bortaturné, som på fredagskvällen fortsätter i Nybro. 

– Det är möjligt att det kan bli spel på fredag. Det är den matchen vi haft i tankarna hela tiden, sedan har det varit lite fram och tillbaka. Men ni vet vi att han kommer på torsdag, så jag hoppas att han kan spela på fredag eller absolut senast veckan efter.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln