HockeyNews
PLUS

Brynäsfansens banderoll – stjärnans ord

Banderoll
Bildbyrån, Linnéa Andersson/Hockeynews

Publicerad: 1 april 2024

FacebookXWhatsApp

I den första semifinalmatchen mellan Brynäs och BIK Karlskoga, visade supportrar sitt stöd till Brynäs Linus Ölund som är avstängd i tre matcher.

Brynäs slog ut Nybro Vikings i kvartsfinalen med 4-0 i matcher. När Brynäs slog in matchbollen, inträffade en situation mellan Brynäs Linus Ölund och en av huvuddomarna. Det var efter en incident i den andra perioden, där Ölund krockade med huvuddomaren som stod längst sargen.

Ölund anmäldes till disciplinnämnde som sedan stängde av honom i tre matcher.

Brynäs valde att överklaga beslutet som Riksidrottsnämnden sedan avslog. Gävlelaget kommer därav tvingas klara sig utan Ölund i de tre första matcherna i semifinalen mot BIK Karlskoga.

Supportrarna kritiserar

I mitten av den andra perioden, mellan Brynäs och BIK Karlskoga, valde supportrar till Brynäs att rulla upp två banderoller med ett tydligt budskap.

Såhär säger Linus Ölund själv om domen.

– Jag tycker att i sådana här fall där verkligen, jag vet inte om det ens och det är verkligen inte med min mening. Då tycker jag hellre att man ska fri än att fälla, säger Linus Ölund om domen i sändning.

Han förklarar situationen med domaren.

– Vi hakar ihop lite grann. Jag har ingen som helst aning om att det händer, jag får ingen indikation på av någon på isen att det händer. Jag kände inte av någonting, det är när vår videocoach ringer mig på bussen efter matchen.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!