HockeyNews
PLUS

Kovács levererade direkt: ”Positivt överraskad”

Robin Kovács
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 10:57

FacebookXWhatsApp

Han värvades till LHC för att göra mål och poäng.
Och redan i sin hemmapremiär öppnade Robin Kovács poängkontot – men någon drömdebut ville han inte prata om efteråt. – Drömdebut... hade jag gjort hattrick, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Robin Kovács blev klar för Linköping sent inför säsongen och är värvad som tilltänkt spetsspelare.

Och redan i sin debut visade forwarden vad han är kapabel till. I hemmapremiären mot Brynäs svarade den vasse forwarden för ett straffmål och en assist inför ett utsålt Saab Arena när Linköping vann med 3–2.

– Jag blev positivt överraskad, snyggt tifo och bra stämning. Kul att se. Så länge vi levererar och vinner matcher så kommer de tillbaka, säger den 27-årige stockholmaren som tidigare representerat Örebro och Luleå i SHL.

Forwarden medger att det var en lättnad att spräcka nollan på poängkontot direkt:

– Absolut, jätteskönt. Som poängspelare vill du komma i gång så snabbt som möjligt. Jag är här för att hjälpa laget och det var skönt att vi kunde vinna, säger han.

Men någon drömdebut ville han inte hävda att det var:

– Drömdebut… då hade jag gjort hattrick. Det är skönt att göra poäng, både mål och assist första matchen, säger han.

Forwarden är som bekant tillbaka i SHL efter två år i Lausanne. Den 27-årige stockholmaren hade ett år kvar på kontraktet med den schweiziska storklubben, men valde att flytta hem för att skriva på för Linköping.

ANNONS

– Jag kände positivt över dem. De hade en bra bild av mig och jag pratade med Klas (Östman, tränaren) om hur han såg på mig och vilken roll jag skulle få. Det kändes bra från första början, säger han.

Just lösningen Linköping kunde erbjuda, ett långt kontrakt och att få verka i en framskjuten offensiv roll, var det som lockade.

– Det är jätteviktigt, det var det jag sökte när jag väl bestämde mig för att komma hem till Sverige. Jag kände att jag skulle få det här i Linköping av Klas. Luleå var ganska defensivt lagda när jag var där och i Örebro fick jag inte ut all min potential. Här får jag spela med två otroligt bra spelare och spela mitt spel, säger han.

Fyra år är det längsta kontrakt han någonsin skrivit.

– Jag lägger ingen större vikt vid om det är ett eller fyra år. Det spelar ingen roll. Jag är här för att hjälpa laget och utvecklas för egen del. Spelar jag bra och levererar så får man väl ögon på sig från hela världen.

– Men man är inte ensam, jag har tre barn och en fru som jag behöver ta hänsyn till också. Min plan är att stanna här i fyra år, kommer det upp andra planer får jag ta det då och se hur situationen ser ut, säger han.

Ögon från hela världen säger du, lever NHL-drömmen?

– NHL, Schweiz och vad det nu finns där ute. Jag känner att jag kommit till en bra miljö där jag kan ta ytterligare kliv. Jag har spelat elithockey på seniornivå i över tio år även om jag bara är 27 och jag känner väl att jag har något år kvar för att få chansen där borta.

– Linköping var ett bra alternativ för att få min fulla potential. Vi får se, jag behöver göra poäng och spela bra för att kunna ta det klivet. Nu har jag fått en bra start och det gäller att fortsätta.

Men först vill han vara med och slåss om SM-guld med Linköping. Robin Kovacs tror att östgötarna kan utmana den här säsongen.

– Absolut. Vi har laget för det. Vi har en ruggigt stark offensiv, en mix av allting och en bra defensiv. När du är ett så offensivt lag så gäller det att täppa till bakåt också. En bra balans där emellan då kan vi absolut vara med och slåss om det, avslutar han.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln