HockeyNews
PLUS

Kossila om träningen med McDavid: ”Galet”

Kalle Kossila McDavid
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 15:09

FacebookXWhatsApp

Örebros nyförvärv Kalle Kossila hade en annorlunda uppladdning inför säsongen.

Bland annat tränade han med tre av NHL:s största stjärnor.

– Det var galet, säger han till Nerikes Allehanda.

ANNONS

Kalle Kossila närmar sig debut för Örebro. 

Om det blir redan på torsdagskvällen mot Växjö är ännu hemligt, men han har gjort sina första träningspass med sin nya klubb och kan alltså komma att möta sina gamla lagkamrater direkt – det var ju för Växjö han gjort 59 poäng på 68 matcher i SHL:s grundserie och dessutom vunnit SM-guld 2023.

– Det är som jag sagt med Niklas (Eriksson) och de andra tränarna. Jag har inte haft min försäsong ännu och vi tar det dag för dag och ser hur allt går. Det är anpassningsperiod i många delar för mig. Vi får se hur vi gör, säger han till NA. 

Uppladdningen innan flytten till Örebro har varit speciell – den skedde hos ECH München, där han spelat tidigare. Dit blev han inbjuden till träningslägret och spenderade ett antal veckor. 

Där var även tre av NHL:s största stjärnor – Connor McDavid, Auston Matthews och Jack Eichel. 

– Det var galet. De var där på eget läger, sedan fanns det lite kopplingar däremellan, folk som känner folk och jag fick köra med Matthews, McDavid och Eichel. Det var riktigt coolt att få köra med dem och se vad de bästa i världen har att erbjuda för det är en helt annan nivå. De där killarna är fantastiska, säger Kalle Kossila.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln