HockeyNews
PLUS

Kontrakt – men frågetecken för svenskamerikanen

Oliver Wahlström

Publicerad: 26 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Framtiden för den förre AIK-aren Oliver Wahlstrom är fortfarande osäker trots att han har skrivit på ett ettårskontrakt med New York Islanders.

Svenskamerikanen Wahlstrom, som draftades i första rundan, undvek en skiljeförhandling genom att acceptera en lön på 1 miljon dollar. Islanders är nu över lönetaket, vilket de får vara fram till premiärkvällen, och GM Lou Lamoriello har indikerat att laget söker trade-partners.

– Han har arbetat mycket hårt hela sommaren och om vi kan ge honom en möjlighet, eftersom det inte har fungerat, kommer vi att göra det, men vi kommer inte bara att ge bort honom, säger Lamoriello till NY Post.

ANNONS

Wahlstrom kämpade för speltid förra säsongen och var bänkad i alla matcher från 26 februari, förutom den sista, obetydliga, grundseriematchen. Efter att ha återhämtat sig från en ACL-skada, spelade han bara 32 matcher och noterade sex poäng.

På breakup day sa Wahlstrom, enligt NY Post:

– Det finns inga ursäkter i den här branschen, men samtidigt fick jag inte så många puckberöringar förra året på grund av skadan. Jag har aldrig gått igenom något liknande, så jag förväntade mig att vara 100, 200 procent direkt.

ANNONS

Wahlstrom sa att han kände sig bättre mot slutet av säsongen, men hans plats i Islanders är fortfarande osäker inför 2024-25. Genom att skriva kontrakt med Wahlstrom nu håller båda sidorna sina alternativ öppna. Förutsatt att han är med på träningslägrets roster, kommer Islanders att få en chans att se om hans prestation har förbättrats i takt med hans hälsa. Om så är fallet, kanske det finns en väg till en plats i laget, rapporterar NY Post som dock konstatera att Wahlstroms chanser att vara med i NY Islanders-uppställningen är små.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS