HockeyNews
PLUS

TV: Möllers guldglädje efter tuffa tiden: ”Kaosartat”

Möller
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 29 april 2024

FacebookXWhatsApp

Han har missat hela säsongen på grund av psykisk ohälsa. Men när SM-guldet skulle firas vinkades Oscar Möller ner från läktaren för att delta i firandet.
Sedan öppnade han upp om tuffa tiden.
– Det har varit lite KBT-träning att gå på matcherna, säger han till Hockeynews.

Tio år har gått sedan Skellefteå AIK fick fira sitt senaste SM-guld. Därefter har man varit i fyra finaler utan att lyckats vinna. Nu är man återigen svenska mästare och man är det efter att ha nollat Rögle i den femte final. Matchserien slutade 4–1.

Efteråt var glädjen total i Skellefteå Kraft Arena och inte blev jublet mindre när Oscar Möller, som missat hela säsongen på grund av psykisk ohälsa, vinkades in av laget på isen för att få lyfta bucklan.

– Det är en konstig känsla. Jag har inte varit med alls under säsongen, bara haft kontakt med dem vid sidan av. Man blir lite rörd när de ber en komma ner på isen. Det är klart jag är tacksam över det, säger Möller.

Lagkaptenen drabbades av utmattningssyndrom och har varit sjukskriven hela säsongen.

– Det är klart att det har varit tufft. Men det är samtidigt en del av den väg jag måste gå för att komma tillbaka, säger Möller som inte har mött media sedan sjukskrivningen.

Hur har det senaste året varit för dig?

– Det har varit kaosartat skulle jag säga. Det här blir liksom första intervjun jag gör sen jag blev sjukskriven. Ni kan nog få ett större utlägg vid ett annat rum och tillfälle. Det har varit upp och ner, framförallt i början handlade det om att hitta fler bättre dagar.

Han ger sedan besked om sitt mående för tillfället:

– Jag mår bättre och bättre. Det får ta den tid det tar. Det har varit lite KBT-träning att gå på matcherna genom att försöka utsätta mig för den här exponeringen.

På TV4:s fråga om vi får se Oscar Möller på en hockeyplan igen blir svaret:

– Det är planen. Jag har en rehababiliteringsplan att gå efter, sen får vi se vad framtiden har att utvisa, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!