HockeyNews
PLUS

Klart: Oskarshamn värvar målskytt

Liam Hawel
Suvad Mrkonjic/Bildbyrån, Skärmdump Oskarshamns X

Publicerad: 23 april 2024

FacebookXWhatsApp

Oskarshamn fortsätter aktivt kring lagbygget inför kommande säsong. Nu har IKO gjort klart med en Nordamerikan, skriven klubben på sin hemsida.

Det är Liam Hawel som ansluter till klubben på ett kontrakt över kommande säsong, meddelar klubben på hemsidan.

Han kommer från ligan "USports", vilket är en universitetsliga i Kanada. Där det blev det 37 poäng på 28 matcher denna säsongen. Han har haft flera poängstarka säsonger i Kanada, där det även blivit spel i OHL, och sju matcher i AHL.

– Jag är väldigt förväntansfull och längtar efter att få dra på mig Oskarshamnströjan och gå på is med laget. Det verkar vara en bra plats att vara på och jag ser fram emot att få spela framför fansen, säger Hawel till klubbens hemsida.

"Grymt skott"

Hawel blev draftad av Dallas på plats 101 år 2017. Oskarshamns sportchef Oscar Alsenfelt beskriver forwarden som följande:

– Liam är en spelare som har ett bra öga för målet, bra storlek, grymt skott och bra skridskoåkning. Han har varit på gång till Sverige och SHL tidigare men valt att avvakta för att gå klart studierna, nu är han redo att göra resan över och han vill uppåt i karriären, säger Alsenfelt till hemsidan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)