HockeyNews
PLUS

Klart: Malmö värvar ny center

Hanzl
Mats Andersson/Bildbyrån

Publicerad: 3 april 2024

FacebookXWhatsApp

Malmö har gått ut med att man värvar in en ny center. Det handlar om Robin Hanzl som ansluter till klubben.

Robin Hanzl är klar för Malmö Redhawks för de två kommande säsongerna, till 25/26. Den 35-årige tjecken har spenderat de tre senaste säsongerna i Timrå, där det i år blev 33 poäng på 52 matcher i grundserien.

– Robin är en mycket gedigen center som under flera år i Europa visat att han håller en hög nivå, inte minst under de senaste tre säsongerna i SHL. Vi värdesätter Robins tvåvägsspel och vill dra nytta av hans fina spelsinne som håller riktigt hög klass. Vi är extra glada över att kunna addera en erfaren spelare av Robins kaliber, som dessutom känner till ligan sedan tidigare, säger sportchef Björn Liljander till Malmös hemsida.

Hanzl själv säger att det blir en spännande utmaning.

– Jag är glad över att komma till Malmö som absolut känns som en spännande utmaning och ett nytt äventyr för mig. Jag har haft bra samtal med både Björn (Liljander) och Tomas (Kollar) och det som blev avgörande för mig var att det kändes som att de verkligen ville ha mig här. Min uppgift blir att leva upp till deras förväntningar, och att bidra både offensivt och defensivt, säger han till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)