HockeyNews
PLUS

Klart: Johannesson lämnar Örebro för NHL

(29720) Samuel Johannesson
Bildbyrån

Publicerad: 29 april 2024

FacebookXWhatsApp

Samuel Johannesson har gjort stor succé i Örebro.
Nu lämnar han för NHL-spel, meddelar Närkeklubben.
– NHL har alltid varit en dröm för mig, säger han i ett pressmeddelande.

Det har rapporterats om stort NHL-intresse för Samuel Johannesson hela säsongen. Nu meddelar Örebro att backen skrivit på ett NHL-avtal och lämnar för spel i Nordamerika.

– Jag vill passa på att tacka alla för tiden här i Örebro. Jag har trivts otroligt bra här med spelare, ledare och alla runt omkring. NHL har alltid varit en dröm och när jag fick den här chansen så kände jag verkligen att jag ville ta den. Samtidigt känner jag en stor tacksamhet till Örebro som har varit med och bidragit till att jag fått den här chansen, säger Samuel Johannesson till Örebros hemsida.

Enligt Nerikes Allehanda är Johannesson klar för spel i St Louis Blues organisation. Det innebär också att Örebro får välbehövliga NHL-pengar i kassan.

– Först och främst är vi väldigt glada för Samuels skull. Han har haft en stark utveckling under sitt år här hos oss och har verkligen förtjänat den här chansen. Vi har vetat att det här har varit på gång och även om vi så klart hade haft Samuel kvar här hos oss så gläds vi med honom. Vi tackar Samuel för hans tid i Örebrotröjan och önskar honom stort lycka till i sin fortsatta karriär, säger Örebro Hockeys Sportchef Henrik Löwdahl.

Den 24-årige backen svarade för 27 poäng på 43 matcher den gångna säsongen. Han har även representerat Brynäs och Rögle i SHL, vilket gör att de också kommer få ta del av NHL-miljonerna.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!