HockeyNews
PLUS

Klart: Här hamnar ratade DIF-forwarden

(30659) Fredrik Schlyter
Mattias Ek/Hockeynews och Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 4 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgårdsforwarden Fredrik Schlyter har fått lämna klubben och är nu klar för en allsvensk konkurrent.
En annan DIF-forward uppges ha haft SHL-intresse runt sig, men blir kvar i Stockholmsklubben.

ANNONS

Efter en och en halv säsong i Djurgården flyttar forwarden Fredrik Schlyter, 22, vidare.

Han blev utköpt när den nye sportsligt ansvarige Niklas Wikegård tillträdde och kommande säsong blir det istället spel för allsvenska konkurrenten Almtuna.

– Att Fredrik kommer till oss i Almtuna och stärker laget med sin attityd, karaktär och viljan att varje dag bli bättre, kommer stärka Almtuna både på och utanför isen. Han har hunnit skaffa sig en god erfarenhet trots sin relativt unga ålder. Han har hunnit med att spela två hockeyallsvenska finaler med Djurgården. Fredrik är en användbar spelare som vi kan nyttja i alla dess spelformer. Han behärskar att axla en centerposition likväl som en ytterforwardsroll, säger Almtunas sportchef Nicklas Danielsson till klubbens hemsida.

Skriver på för Almtuna

Schlyter blev skadad i slutet av säsongen men hann göra tre mål och fem assist på 45 matcher. Djurgården plockade till sig honom från division 1-klubben Tyresö/Hanviken och han blev kvar och har spelat 56 allsvenska matcher.

– Det känns otroligt roligt att ha skrivit på för Almtuna. Det kändes som ett enkelt val med många drivna spelare som ledare där alla vill framåt i sin utveckling. Jag ser fram emot att säsongen ska dra igång, ambitionen är att vi spelare, ledare och ni supportrar tillsammans ska göra en grym resa i Almtuna under nästkommande säsong. Vi syns i Gränby ishall till hösten, säger Schlyter till klubbens hemsida.

Blomgrens SHL-nobb

Enligt Expressen har SHL-klubbarna Modo och Rögle visat intresse för Djurgårdsforwarden David Blomgren, 20, som gick ett genombrott den senaste säsongen då han gjorde 23 poäng (6 mål, 17 assist) på 50 matcher.

Blomgren tog olika roller och är en utvecklingsbar spelare. Han har bestämt sig för att fortsätta i Djurgården där han har kontrakt över kommande säsong.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln