HockeyNews
PLUS

Klart: Devils trejdar svenskduon för superstjärnan

(26794) Sharks Devils
Bildbyrån

Publicerad: 27 februari 2023

FacebookXWhatsApp
Timo Meier har ryktas vara på väg bort från Sharks.
I natt trejdades stjärnan till New Jersey Devils i en jätteaffär där San Jose bland annat fick svenskarna Andreas Johnsson och Fabian Zetterlund. 

Sent under söndagen började uppgifter dyka upp om att Timo Meier skulle vara trejdad av San Jose Sharks till New Jersey Devils och under natten bekräftade Devils att tredjen med Sharks gått i lås. 

Det var en stor trejd som skedde natten till måndag svensk tid. Devils får in Meier, Timur Ibragimov, Scott Harrington, Santeri Hatakka och målvakten Zachary Emond samt ett femte val i NHL-draften 2024. I utbyte får Sharks villkorligt Devils förstaval i NHL-draften 2023, Shakir Mukhamadullin, Nikita Okhotiuk samt svenskarna Andreas Johnsson och Fabian Zetterlund. I tredjen får San Jose även ett villkorligt andraomgångsval i draften 2024 och ett sjundeomgångsval i samma draft. Sharks kommer behålla 50 procent av Meiers lön för 2022-23. 

– Det var defenitivt en galen dag med mycket känslor. Jag har varit i San Jose i sju år och att skriva ett nytt kapitel känns väldigt speciellt, sa Timo Meier till New Jersey Devils Youtube

LÄS MER: Hemma hos Holtz och Zetterlund i Jersey City: "Det här kan komma på Youtube det här"

Englund trejdad till Blackhawks

Backen Andreas Englund trejdades till Chicago Blackhawks under natten till måndag svensk tid. 27-åringen har gjort tre assist på 36 matcher för Colorado denna säsong. På dessa 36 matcher har svensken delat ut 104 tacklingar vilket är bäst i laget men nu väljer Colorado att tredja svensken till Blackhawks i utbyte mot 36-årige Jack Johnson. 

Lyssna här:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Taktiken är att varje avsnitt ska vara 20 minuter – som en period.

Men, precis som i hockeymatcher kan det bli over time – om det är tillräckligt spännande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!