HockeyNews
PLUS

Klart: Alba går till Färjestad

(31731) Emil Alba
Bildbyrån

Publicerad: 3 april 2024

FacebookXWhatsApp

Emil Alba har haft en fin säsong i Södertälje. Efter en del rykten är han nu presenterad av Färjestad.

Emil Alba har haft en fin säsong i Södertälje med 37 poäng på 50 matcher i grundserien. Nu är han klar för Färjestad inför kommande säsong. Kontraktet gäller två år.

– Det ska bli jäkligt kul. Jag ser fram emot det väldigt mycket, och framförallt att få komma till en sådan klubb som Färjestad. Lite smått overkligt faktiskt, säger Alba till klubbens hemsida och fortsätter:

– Trodde inte det var sant när agenten ringde. Det är en av de största klubbarna i Europa, men så blev det och nu är det klart. Det känns som helt rätt miljö man kan komma till, och som sagt, väldigt kul.

Färjestads sportdirektör Rickard Wallin säger följande om värvningen.

– Vi tycker att Emil på många sätt är har en spännande profil med sin storlek, sitt fysiska spel och det hårda arbetet. Han en pålitlig spelare som haft en stadigt uppåtgående trend i allsvenskan. Han har dessutom kryddat med mål och poäng och är duktig att spela i området framför motståndarmålet. Vi tycker att det finns alla förutsättningar för Emil att blir en bra SHL-forward, och att han ska kunna fortsätta den uppåtgående trenden hos oss, säger Rickard Wallin till hemsidan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)