HockeyNews
PLUS

Kenttä på spelarjakt: “Får se vad som faller ner”

(8033) Per Kenttä
Bildbyrån

Publicerad: 4 november 2019

FacebookXWhatsApp

En bärande back är avstängd, en annan är fortfarande skadad och en tredje valde att lämna på grund av familjeskäl.

Allsvenska serieledaren Björklöven är därmed på backjakt.

– Man skjuter till höger och vänster och så får man se vad som faller ner, säger sportchefen Per Kenttä till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Björklöven gjorde ingen större hemlighet av att man gärna ville behålla Andreas Hjelm som plockades in på ett korttidskontrakt när Alexander Hellström bröt tummen.

Rutinerade Hjelm gjorde det riktigt bra i Björklöventröjan men hade familjen kvar i Stockholm under sin tid i Umeå. Därför skrev han i förra veckan på ett treårskontrakt med Södertälje.

– Vi försökte behålla honom, men den sociala situationen var ohållbar. När Södertälje kom in i bilden var det inte så mycket att tävla om och det var annat som styrde det där. Nu tvingas vi leta ersättare, men det är så det är i den här branschen. Ingen skugga ska falla över Andreas, säger Per Kenttä till HockeyNews.se.

Alexander Hellström är fortfarande några veckor bort och med Alexander Deilert avstängd har Björklöven sex backar tillgängliga till lördagens seriefinal mot Modo.

Kenttä letar främst efter en permanent lösning som ersättare för Andreas Hjelm, men det kan även bli tal om att ta in en back på ett korttidsavtal.

– Man skjuter ju alltid till höger och vänster och så får man se vad som faller ner, säger han. Vi letar efter en permanent ersättare, men nu när Deilert blir avstängd i minst en match måste vi kanske ta in någon på kort tid, det beror på vad den permanenta delen är. Vi är inte främmande för att ta in en nordamerikan, men det kan ju ta ett tag att få klart med arbetstillstånd.

Tittar ni enbart på backar?

– Det är det primära, men sen vet man aldrig vad marknaden har att erbjuda.

Björklöven förlorade hemma mot Västerås senast men toppar fortsatt Hockeyallsvenskan.

Det är mycket som har varit bra i Löven och det är positiva tongångar i Umeå.

– Man mår ju som sin senaste match och nu förlorade vi mot Västerås i fredags, men om man tittar på helheten så har vi spelat bra. Jag vill inte byta ut min plats mot något annat, säger Kenttä.

Är du förvånad över hur snabbt ni har fått ihop det?

– Delvis ja och delvis inte. Vi har ett bra lag, men vi har byggt om mycket och att det skulle falla på plats så här fort trodde jag kanske inte. Jag trodde kanske att det skulle behövas en lite längre inkörningsperiod, men förhoppningsvis finns det en växel till att lägga i.

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!