HockeyNews
PLUS

Kaptensvalen gjorda inför VM – han får hedersuppdraget i Tre Kronor

(27949) Jakob Silfverberg
Bildbyrån

Publicerad: 11 maj 2023

FacebookXWhatsApp

TAMMERFORS. Sam Hallam och hans stab har gjort sitt val av lagkapten under VM.
Det blir Jakob Silfverberg.

– Det jag ser är en väldigt laglojal, lugn och erfaren hockeyspelare som vet vad som gäller, säger Tre Kronors förbundskapten.

I morgon inleder Tre Kronor sin VM-resa när Tyskland står för motståndet i Nokia arena i Tammerfors och i tisdags presenterade förbundskaptenen Sam Hallam den trupp som ska representera landet i mästerskapet, en trupp som innehåller ett par namn som har kaptensuppdrag i sina klubblag. Men vem som ska vara kapten för Tre Kronor har varit okänt – fram tills nu.

På torsdagsförmiddagen meddelade nämligen landslaget att Hallam och hans stab tagit ut sin kaptenstrio för turneringen.

Lagkapten blir forwarden Jakob Silfverberg, 32, som de fyra senaste säsongerna varit assisterande lagkapten för Anaheim Ducks. Han var även lagkapten för Brynäs när de vann SM-guld 2012.

– Vi har jobbat ihop i en vecka, men det jag ser är en väldigt laglojal, lugn och erfaren hockeyspelare som vet vad som gäller. Och som har en otroligt stor ära av att vara här och representera Tre Kronor. Det är också en kille som naturligt får respekt av andra. Kanske inte den som pratar mest, men när han säger nånting tror jag alla lyssnar, säger Hallam.

Som assisterande kaptener kommer Jacob de la Rose, 27, och Lucas Raymond, 21, finnas. Den förstnämnde har tidigare varit lagkapten i både JVM och U18-VM, medan det för Raymonds del blir första kaptensuppdraget på junior- eller seniornivå.

– Vi försöker sprida kaptensgruppen i olika delar av laget. Man säger att man är ett lag, men det finns alltid så klart dem man umgås närmare med. Här får vi, om jag behöver lite input snabbt av en kaptensgrupp, så får jag kanske lite röster och tankar från olika delar av laget. Annars är det att det blir gubbhyllan som styr… säger Hallam.

Förbundskaptenen tillägger om Detroit-forwarden Lucas Raymond, som har gjort tre mål och tre assist på sina första tre landskamper med Tre Kronor:

– Det är också ett sätt att visa att vi verkligen ser Raymond som en ledare för oss i spelet.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!