HockeyNews
PLUS

"Kan inte tänka mig att Rönnberg är nöjd med prestationen"

(10144) Frölunda
Bildbyrån

Publicerad: 3 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

De 5 500 åskådarna som tagit sig till Tegera Arena i kväll fick se en jämn och tät match. Frölunda vann till slut med 4–2 och tog därmed med sig alla poäng hem till Göteborg. 

Vår reporter Martin Söderek har plockat ut fyra spaningar från matchen. 


SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Mattias Ritolas efterlängtade mål
I flera säsonger har Mattias Ritola varit Leksands starkast lysande stjärna. Så är inte fallet den här säsongen och jag trodde han skulle gynnas av att slippa dra tåget själv, men säsongsinledningen har varit tung för den NHL-meriterade forwarden. I lördagens match mot Rögle fick han till och med sitta och tugga knopp i den sista perioden. Han har dock stått för ett gediget arbete på isen även om poängen har uteblivit – fram tills i kväll. När han stänkte in kvitteringen i den första perioden såg det ut som att ett par kilo lättade från hans axlar och sett över hela matchen var han en av hemmalagets bästa. 

Frölunda var inte påkopplade
När de här två lagen möttes på försäsongen var Frölunda helt överlägsna. Kanske hade Frölunda-spelarna den matchen kvar på näthinnan, kanske hade man en övertro på sig själva efter den senaste tidens starka insatser, eller så var det kanske en kombination. Något var det i alla fall, för Frölunda var inte riktigt påkopplade. Man slarvade med detaljer genom hela matchen, framför allt i spelet med puck. Passningsspelet brukar vara en av Frölundas största styrkor, men det visade man inte. Lägg därtill flera oklara byten, en utvisning för sex man och två för puck out. Jag kan inte tänka mig att Roger Rönnberg är nöjd med det laget presterade, trots segern. 

Leksands undermåliga powerplay-spel
Visst har nykomlingen överraskat många under säsongsinledningen och inför kvällens match låg man på en sjätteplats i tabellen. Succén till trots – det finns utvecklingspotential och ska man över tid ligga kvar på den övre halvan av tabellen behöver man framför allt förbättra sitt spel i numerärt överläge. Jag har varit nere på flera träningar och man försöker verkligen låsa upp de knutar som finns. I kväll var det återigen nya powerplay-formationer, men det hjälpte inte och trots att man fick flera chanser i spelformen lyckades man inte skapa några farligheter alls.

Skillnaden på ett topplag och en nykomling
Leksand gör inte sin bästa match, men jag tror få blåvita gick härifrån besvikna över lagets insats den här kvällen – ändå slutar det med noll poäng. Frölunda gör inte alls någon bra insats och jag tror att många i Frölunda-lägret är missnöjda– ändå åker man härifrån med tre poäng. Där någonstans finns skillnaden på ett topplag och en nykomling. Känslan är att Leksand måste prestera på topp för att få med sig segrarna, medan Frölunda hittar sätt att vinna matcher även om spelet inte stämmer till hundra procent. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!