Kall i SHL – men rekordhet i Finland

Max Lindroth
Skärmdump Liiga/X/Bildbyrån

Publicerad: 21 februari 2024

Inte ett mål för TPS på sina första sex matcher. Sedan slog Max Lindroth till med det snabbaste hattricket från start i finska ligan.

Det blev mindre istid i Frölunda än vad Färjestadsvärvningen Max Lindroth hade hoppats på.

Så han kom överens med SHL-klubben från Göteborg att bryta kontraktet. Sedan tre veckor tillbaka spelar han för TPS från Åbo.

I de sex första matcherna blev det inte ett enda mål. Men på onsdagskvällen lossnade det rejält för 27-årige Max Lindroth. Efter 46 sekunder satte han 1–0 för TPS borta mot Saipa framspelad av Linus Fröberg. Efter 5.08 följde han upp med sitt andra mål. Och efter 9.40 prickade Lindroth in sitt tredje mål för ett äkta hattrick.

Rekordsnabbt hattrick för Lindroth

Det visade sig också att vara det snabbaste hattricket räknat från första nedsläpp i den finska ligan genom tiderna.

Men Max Lindroth var inte klar där. Efter de tre målen i den första perioden fortsatte han sitt målskytte i den andra perioden och satte även 5–0-målet efter drygt halva matchen.