HockeyNews
PLUS

Beskedet: Västerås sparkar tränarna

Karl Helmersson
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 10:01

FacebookXWhatsApp

Västerås IK sparkar huvudtränaren Karl Helmersson och en av de assisterande, Örjan Lindmark. Det meddelar klubben på sin hemsida.

ANNONS

Västerås har bara spelat in åtta poäng på de första tio matcherna. Nu förändrar VIK i lagledningen där två tränare får sparken. Huvudtränaren Karl Helmersson och assisterande tränaren Örjan Lindmark entledigas, och den andre assisterande tränaren Eric Karlsson tar tillfälligt över tills en ny huvudtränare är på plats.

— Vi vill tacka både Karl och Örjan för deras insatser i klubben och jag vet att de jobbat stenhårt med att försöka vända på den negativa trend som laget hamnat i. Nu känner vi att vi måste göra en förändring för att få in ny energi i truppen och blicka framåt. Vi arbetar just nu med att rekrytera en ny huvudtränare och hoppas ha en lösning på plats inom kort. Under tiden så leder Eric Karlsson laget under träningar och matcher. Han kommer även att få hjälp av Stefan Fredriksson från J20, säger sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Västerås spelar borta mot Vimmerby på onsdag och hemma mot AIK på fredag.

VIK ligger nia i tabellen, samma placering som laget slutade på förra säsongen. Detta trots att stora förändringar gjorts i laget, där flera spelare hämtats in. Det har bara blivit tre vinster hittills och det är redan elva poäng upp till topp sex, som är den uttalade målsättningen.

FOTNOT: Hockeynews har sökt sportchef Niklas "NJ" Johansson utan framgång.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln