Johansson bakom segern – Boston kopplar greppet

(8482) Boston

Publicerad: 10 maj 2019

VANCOUVER. Marcus Johansson stod för en assist och ett mål när Boston vände och vann den första matchen i konferensfinalen mot Carolina. Slutresultatet skrevs till 5-2 efter att Boston stått för fyra mål i sista perioden.

Presenteras i samarbete med Hajper.com – En spelsajt i hajper-fart

Boston anses vara den stora favoriten i konferensfinalen mot Carolina. Hurricanes visade visserligen övertygande form i andra rundan när de körde över en av kandidaterna, New York Islanders, med 4-0 i matcher.

När konferensfinalen inleddes i natt hann den bli knappt tre minuter gammal innan Marcus Johansson knyckte åt sig pucken från Carolina-backen, Justin Faulk, och satte full fart mot motståndarmålet. Med en smart tvärnit och en pass bakom ryggen hittade han Steven Kampfer som hade fri gata och kunde prickskjuta in 1-0.

Powerplay blev avgörande

Ungefär samma tid är spelad av den tredje perioden när Johansson, i powerplay, vinner kampen framför mål mot Justin Faulk och Calvin De Haan och sätter 2-2. Målet kommer efter att Carolina vänt matchen genom mål av Sebastian Aho och Greg McKegg.

Spelet hinner knappt sätta igång efter Johanssons kvittering innan Joakim Nordström fixar ett nytt powerplay för Boston och denna gång är det Patrice Bergeron som hittar rätt. Precis som till Johanssons mål var det poängkungen i powerplay, Brad Marchand, som spelade fram. Hans åttonde PP-poäng i slutspelet - flest av samtliga spelare.

Boston är slutspelets andra bästa lag i numerärt överläge. Bara slagna av Carolina, som gjorde mål på ett av tre försök i natt.

Bostons Charlie Coyle och Chris Wagner stod för ytterligare två mål och säkrade segern i den första matchen i konferensfinalen på den östra sidan.