HockeyNews
PLUS

Jönsson ifrågasätter röran i rivalen HV71

Jörgen Jönsson
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 10:54

FacebookXWhatsApp

Växjös tränare Jörgen Jönsson har svårt att placera småländska rivalerna HV71 i SHL-tabellen. Och han ifrågasätter lagbygget.
Och möjligen också kaptensvalet.
– Vem ska leda laget? Nu blev det Olle (Alsing) och vi gissade väl på Oscar Engsund, kanske, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Dags för SHL-premiär. Det börjar direkt med ett Smålandsderby mellan Växjö och Jönköpingslaget HV71.
Växjötränaren Jörgen Jönsson tippar sitt lag på topp fyra.
– Jag är nöjd om vi är topp fyra. Jag tycker att det är ett rimligt mål. Lägre kan man inte säga och högre tycker jag är verkligen att sticka ut hakan. Så lagom. Beige, säger Jönsson.
Men han ler och nyanserar sitt svar en smula.
– Topp fyra är inte beige för all del. Nånstans tycker jag att Växjö trivs bra med att smyga med. Det trivs jag med också.

Oviss premiär

Jörgen Jönsson tog över efter Sam Hallam 2022 då Hallam efter tre SM-guld med Växjö blev förbundskapten för Tre Kronor.
Jönsson ledde direkt Växjö till SM-guld 2023. Han ser fram emot seriestarten även om han tycker att det känns ovisst på många sätt. Och så blir det alltså ett hett möte med HV på lördagen i Vida arena.
– Det är väl extra kul. En premiär är alltid, svår ska jag inte säga, men man vet ju inte riktigt Och med derby är det ännu mer att kasta ut det och bara älska läget och bara köra så ser vi vart det tar vägen.

HV71 är svårbedömt

Jörgen Jönsson menar att just HV71 är ett väldigt svårbedömt lag.
– För mig är det många namn som jag inte kan placera in i ett lagbygge, så att säga. Det är inget fel på spelarna, men var ska de vara och vem ska göra vad? Så kanske lite.

ANNONS

Är det spelare som ni inte hade värvat till Växjö?
– Det finns för all del spelare där också som vi skulle kunna ha. Det är absolut så. Men det är också så där: Har de inte redan av den typen? Jo, det är många av den. Eller har de den?
Jörgen Jönsson berättar också att Växjö internt följde HV71:s röriga situation med stjärnforwarden André Petersson som ett tag var förbjuden att träna med laget. Då antog nog många att HV71 skulle byta lagkapten inför den här säsongen. Och så blev det.
– Jag ska inte säga att vi skojade, för det är inget skoj uppdrag de hade att hitta sin lagkapten, men det är också en sån där bild. Vem ska leda laget? Nu blev det Olle (Alsing) och vi gissade väl på Oscar Engsund, kanske.

Strör frågetecken över HV

Jönsson tillägger:
– Med Andrés hela historia i sommar, det är mycket såna frågetecken kring dem. Jag tycker att de är svårplaceriade. Det tycker jag.
Växjö har å sin sida haft frågetecken för flera av sina spelare.
– Vi har haft lite strul med några nyförvärv som har varit skadade länge. Otto Koivula har precis nu göra sina första matcher. Félix (Robert) har haft personligen och varit skadad och varit borta. Han har inte heller gjort jättemycket, men nu börjar de bli okej och det är bra, säger Jönsson.
På skadelistan finns Hugo Gustafsson. Och ett nyförvärv från Nordamerika:
– Karl Henriksson är ganska långt borta fortfarande. Det är mitten på september och det är minst en och en halv månad kvar. Tidigast november, säger Jörgen Jönsson.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln