HockeyNews
PLUS

Jagades av Örebro, Brynäs – "Svår sits"

(24689) Fredrik Forsberg HV71
Johan Löf/Bildbyrån

Publicerad: 22 februari 2024

FacebookXWhatsApp

HV71:s Fredrik Forsberg uppvaktades av Örebro, Brynäs och utländska klubbar fram till deadline day.
Men stannade:
– Jag hamnade i en otroligt svår sits, säger han till JP.

Som flitig poängplockare när HV71 gick upp från Hockeyallsvenskan (28+26) och även första säsongen i SHL (15+11), blev Fredrik Forsberg attraktiv på marknaden när istiden minskat denna säsong (4+2).

Kent “Nubben” Norberg förklarade läget för Hockeysverige:

– Han har ju haft problem med ett knä och vilat förra veckan. Han vill verkligen komma in här och han har gjort otroligt mycket för klubben. Jag har sagt det till honom hela tiden, med allt han har gjort för HV71 så gör vi som han känner med tanke på skadorna. Men han vill vara kvar, stanna och ta fajten. Det är där vi är.

Nu berättar han i JP om hur tankarna gick:

– Jag har väl inte spelat en match med ordentligt med istid sedan i december, så jag kände väl för min personliga del att jag kanske behövde kolla och lyssna på vad andra erbjöd. Det fanns intresse både i Sverige och utomlands och det är klart man lyssnade och så, säger Fredrik Forsberg och klarför för JP:

– Jag trivs så otroligt bra här och jag känner väl att jag har mycket kvar att ge i det här laget. Jag tycker väl att jag ska kunna konkurrera om en plats och spela varje match och därför vill jag inte ge upp det heller. Det är här jag vill vara, jag förlängde med två år inför den här säsongen och det är ett tecken på att jag vill stanna och verkligen spela i HV. Det var ett tufft beslut men till slut kändes det som om jag inte ville ge upp det här. Det känns som att jag kan hjälpa det här laget att undvika kvalet. Förhoppningsvis har jag tagit ett bra beslut och kan vara med och hjälpa till.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)