HockeyNews
PLUS

Ejdsell: "Jag spelar ganska hårt – men med glimten i ögat"

(32047) Victor Ejdsell
Bildbyrån

Publicerad: 11 februari 2024

FacebookXWhatsApp
Den glada och positiva Färjestadsforwarden Victor Ejdsell har dragit ögonen till sig under säsongen. När han inte bombar in mål med sitt stenhårda skott spelar han gärna golf och umgås med sin hund i Karlstad. 
– Jag är en ganska okomplicerad man, säger värmlänningen till Hockeynews. 

I slutet på förra året var Victor Ejdsell ryktenas namn efter den galna målformen han befann sig i. Den 28-årige värmlänningen har tagit SHL med storm innan det, med sitt breda leende och stenhårda skott har han blivit ett välkänt ansikte i Sveriges bästa hockeyliga. 

– Ja, defensiven är kanske inte min största styrka, skrattar Ejdsell och fortsätter: 

– Men det blir bättre och bättre och man blir en mer komplett spelare ju äldre man blir. Men helt klart: spelsinne, skott och använda storlek är mina verktyg.

28-åringens karriär började i det lilla samhället Hagfors. Från den värmländska orten har han tagit kliv efter kliv och är idag en av Färjestads största. 

– På den tiden när man spelade där uppe, då njöt man bara av varje dag och ha kul. Sedan gick det väldigt fort, jag hade en jättebra säsong i division 2 och sedan stod det några J20-klubbar på tur och då var det väl självklart att jag ville hit. 

Med snart 300 matcher i FBK-tröjan har Ejdsell fått mycket kärlek och växt fram till en publikfavorit. 

– Det är alltid kul att vara omtyckt. Jag spelar ganska hårt men med glimten i ögat, jag kan ta och ge smällar – och det är det jag vill ha från andra med. 

FAKTA. 

Namn: Victor Ejdsell

Ålder: 28

Moderklubb: Viking HC

Antal SHL-matcher: 338

Antal landskamper: 15

Utmärkelser: SM-guld med Färjestad 2022

Jacob de la Rose, värmlänning som tillsammans med Ejdsell hade en tongivande roll under Färjestads guldsäsong 2022, menar att han aldrig träffat någon som ogillat Hagforsingen. 

– Han är lugn och väldigt lättsam, en härlig kille och en grym lagkamrat. Jag tror aldrig att jag träffat någon som inte gillat honom, säger De la Rose. 

Ejdsell vill inte ta åt sig allt för mycket ära. 

– Jag är ofta positiv och har mycket energi i daglig basis. Jag är sällan den som är arg, jag försöker hålla en god atmosfär och pusha grabbarna så mycket som möjligt. Sedan givetvis är det tio matcher i rad man spelar dålig hockey, då är det inte så kul, men då gäller det att sätta sig själv åt sidan, helheten är större än en själv. 

28-åringen medger att han givetvis kan explodera, men det är sällan och oftast tar han ut de känslorna på isen. 

– Jag är inte så brydd av mig och lyckas ganska bra med att släppa saker. 

De la Rose imponeras av Ejdsell så här långt – och beundrar honom för det utlandsäventyr som väntar honom efter säsongen. 

– Han är otroligt stark på puck och man ser verkligen när han är påkopplad. Han har haft en fantastisk säsong i år och jag är riktigt glad för hans skull. Den stämman han haft, gjort mycket mål och poäng. Jag tycker han tagit kliv som spelare sedan vi spelade med varandra, säger De la Rose. 

28-åringen som noterats för 17 mål och 18 assist denna säsongen är själv inne på samma spår. 

– Jag har haft ett gott självförtroende och en hög mängd chanser, med en skön känsla kommer ofta mål. Det klart att man vill hitta tillbaka till den målformen, men det funkar inte i längden, att gå ut och göra 52 mål på en säsong. Men jag tycker jag gör mycket rätt saker och skapar mycket framåt, jag är aldrig orolig om det inte blir ett mål per match eller varannan, så länge man känner att man bidrar defensivt. 

Ejdsell har alltid varit en offensiv spelare, men att han går mot sin poängstarkaste säsong någonsin i SHL, är Thomas Mitell att tacka för, menar han.

– Jag har alltid sett mig som en offensiv spelare, sedan har jag blommat ut när Mitell kom in. Han fick mig att förstå var på banan jag ska vara bra och hur jag ska ta mig dit. Att hålla farten, jag har ingen jättespeed på mina rör men när jag bibehåller farten så hamnar jag ofta i rätt lägen, där jag ska vara och är bra. Det har gynnat mig mycket och det har gjort att jag fått en del gratis och ett annat mindsett. 

Idag spelar han med ett "A" på bröstet i Tomas Mitells trupp. 

När han inte hänger i Löfbergs Arena, tittar eller spelar hockey älskar han att umgås med sin hund Meja och att spela golf på sommaren. 

– Jag har alltid varit fäst vid golf. Sedan är jag ingen superspelare, men jag har alltid tyckt att det varit kul. 

Intresset för hundar däremot är något som växt fram på senare år. 

– Jag har alltid gillat hundar, men jag har inte växt upp med någon. Utan det var bara något jag kände att jag ville ha, fyra år blir hon snart. 

För ett par veckor sedan stod det klart att Ejdsell lämnar livet i Karlstad inför nästa säsong. Efter en makalös säsong hittills har han i vinter haft många ögon riktade på sig och intresset ska ha varit stort. Enligt Expressen är han klar för Schweiz och Bern, men det är inget klubben ännu bekräftat. 

– Det är vemodigt, det var inget lätt beslut. Men tankarna började lite redan ifjol efter att det fanns lite på tapeten men jag kände mig inte helt redo, det var inte rätt tid. Nu när jag hunnit marinera det över tid så känns det som ett bra beslut. Det ska bli kul att komma iväg och se något annat innan det är försent. 

De la Rose menar att det blir en utmaning för Rickard Wallin att hitta någon som fyller det tomrummet Ejdsell kommer att lämna. 

– Han har framförallt gjort mycket poäng i år så det blir ett tomrum de måste fylla. Men som sagt, en go och glad kille, han kommer lämna ett tomrum efter sig där med. Det är upp till Wallin att hitta någonting där, säger De la Rose. 

28-åringen själv tror det kommer gå bra till slut. 

– Jag är övertygad om att det kommer hitta något, det kommer säkert bli jättebra. Wallin lyckades ju värva (David) Tomasek lyckat, kanske har han någon gammal god tjeck till. 

Ejdsell stänger inte dörren för en återkomst i Färjestadströjan, han hoppas på ett återseende. 

– Det hoppas jag verkligen, jag hoppas verkligen att jag kommer tillbaka och spelar i Färjestad igen. 

SHL-INTERVJUN Pudas: "Jag blir lite bättre av att hela tiden vara på gränsen" 

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!