HockeyNews
PLUS

Isproblem i Medelpad: "Skapar våra egna förutsättningar"

(4712) Medelpad
Bildbyrån

Publicerad: 1 november 2018

FacebookXWhatsApp

TV-PUCKEN. Medelpad fixade sitt lagfoto i går kväll inför dagens avresa mot Norrköping – men något träningspass blev det inte.

Problem med isen i Gärdehov i Sundsvall fick lagledningen att tänka om.

– Det hade blivit en pool här inne men vi tränar på vägen ner i Södertälje i stället. Vi skapar våra egna förutsättningar. Det märks att killarna är sugna på det här nu, säger Medelpads tränare Simon Hedefalk till HockeyNews.se.

TV–pucken i samarbete med CCM 

Medelpad tog sig vidare till slutspelet i TV-pucken och ser sig själva som en outsider i gruppen – Stockholm Nord och Syd samt Uppland är tufft motstånd.

Men det är ett laddat gäng som reser söderut för att ta chansen att röra om i gruppspelet.

– Det ska bli jättekul för grabbarna det här. Killarna är fokuserade på rätt saker och det märks ganska tydligt nu. Vi behöver inte säga mycket för att det ska vara ordning och reda och det ä roligt att se, säger Medelpadstränaren Simon Hedfalk.

HockeyNews.se pratar med honom i samband med lagets fotografering inför turneringen – men ispasset som var inplanerat efteråt ställdes in i går kväll.

– Det är problem med aggregatet här. Isen har gått sönder och det har blivit en pool här inne vilket betyder att vi fick ställa in träningen. Men vi ska tränare nere i trakterna kring Södertälje i stället på vägen ner, vi skapar våra egna förutsättningar. Vi har varit skadefria och sjukdomsfria nu här också och vi är full trupp som åker ner så det känns positivt. Förutsättningarna är optimala för oss, säger Hedfalk.

Medelpad spelade sista träningsmatchen mot Njurundas J18-lag i förrgår – då blev det storseger med 9–1 och laget vann skottstatistiken med hela 47–10.

– Vi hade gärna haft en tuffare match med lite mer defensivt spel för att få känna på det lite också men det är samtidigt bra att ha en match inför och vi åker ner och kommer göra allt för att vinna första matchen direkt. Det här kommer att bli riktigt kul gör killarna, säger Hedfalk. 


Fakta/Medelpads trupp i TV-puckens slutspel 1-4 november

Målvakter: Albin Boija, Sundsvall, Markus Sandrud, Timrå, Joel Wiik, Kovland.

Backar: Noel Edfeldt, Ånge, Vilgot Eriksson, Sundsvall, Anton Falberg, Kovland, Olof Gahlin Klockmo, Timrå, Oscar Håkansson, Timrå, Capser Jönsson, Timrå, Hampus Meskanen, Ånge. 

Forwards:

 Albin Andersson, Sundsvall, Melker Bohman, Matfors, Simon Byström, Sundsvall, Philip Isaksson, Härnösand, Oliver Johansson, Njurunda, Olle Jonsson, Hudiksvall, Oskar Larsson, Sundsvall, Jepser Lehman, Njurunda, Viktor Söderberg, Ånge, Rasmus Ulander, Kovland, Martin Åhlin, Sundsvall.



Fler artiklar om TV-pucken


Gruppen – det viktigaste för Västmanland 

Värmland ser sig inte som favoriter 

"Vi har killar som vågar öppna munnen" 


Örebro hyllar sin plantskola 


Småland längtar efter ny titel 


Skåne vill försvara guldet: "Bättre lag än fjol" 


Rivalerna dominerar i Västerbotten 


Södermanlands Lova Blom ensam tjej i TV-pucken 


Hamnat i dödens grupp: "Bredden är vår styrka" 


Bara Brynässpelare i Gästriklands trupp 


Hemmafördel ska lyfta Östergötland 


Djurgårdstalangen i storebrors fotspår 


Dalarna vill skrälla: ”Vi går in med tillförsikt” 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!