HockeyNews
PLUS

Interna kritiken: "Haft skarpa diskussioner"

Krüger Kimby
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 07:42

FacebookXWhatsApp

Alla spelare bidrog inte i det defensiva arbetet mot Almtuna. Det blev tydligt i TV4:s sändningar från matchen.

Ett välkänt problem som Djurgården försöker få bukt med.

– Vi har haft ganska skarpa diskussioner kring det de sista dagarna, säger Robert Kimby till Hockeynews.

ANNONS

Alla i Djurgården tog inte det defensiva ansvaret fullt ut mot Almtuna.

Det blev tydligt för de tv-tittare som såg studiosändningen från Djurgårdens match. 

Experten Fredrik Söderström lyfte fram sekvenser där backcheck inte fullföljdes vid spelvändningar.

Ett problem som är välkänt hos Djurgårdens tränare och spelare, visar det sig när Hockeynews tar upp ämnet efter matchen. 

– Vi har haft ganska skarpa diskussioner kring det de sista dagarna här. Det är en process som vi behöver vara i. Vi har många spelare som ser sig själva högt upp i laget. Konsten är att få alla spelare att göra alla saker för laget, säger Robert Kimby. 

Han tycker dock att i de flesta matcher så har det hårda jobbet funnits där från alla spelare. 

– Sett över tio matcher så är det sju, åtta av dem där jag tycker att arbetet finns där, där vi bommar andra grejer, där vi gör individuella misstag. I dag (mot Almtuna) tycker jag inte det, i dag tycker jag tvärtom. I dag tycker jag att vi inte gör grundarbetet riktigt. 

Skulle du säga att de bitarna är sådant som fångas upp av spelargruppen och på något sätt tas upp av dem, som att det inte är acceptabelt?

ANNONS

– Både och, det är klart att det ska vara det. Men det är samtidigt fortfarande ett jobb som vi försöker göra och hjälpa laget framåt. Och i dag så tycker jag inte att det är tillräckligt bra på de bitarna. Men jag tycker att i många av matcherna så har vi spelat så pass bra så att vi ska kunna ta de matcherna utan att vi hamnar i det läge vi gör. 

Lagkaptenen Marcus Krüger får också frågan om det defensiva ansvaret från samtliga spelare, som att en spelare inte backcheckar. 

– Nej, det finns ingen som har mandat att inte behöva backchecka. Sen, ja du såg några i dag, jag har haft fullt upp och kollat på andra grejer. Men det är klart, så här: vi vill vara ett lag av just den anledningen att vi har skickliga offensiva spelare. Alla gör de grejerna, backcheckar, blockar skott, vara i vägen.  Då blir vi svåra att spela mot, då kommer vi spela mer med pucken och då kommer man få utnyttja sina offensiva grejer ännu mer. Så det är helt rätt, men vi kanske inte är där än, men vi vill vara där. Det är definitivt ingen som från tränarteamet som får slippa ta backchecks. Det hoppas jag nästa gång du ser oss att det är helst obefintligt eller mindre av det i alla fall.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln