HockeyNews
PLUS

HV:s mardröm – två till sjukhus

HV
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 19:31

FacebookXWhatsApp

Det här är bilderna HV-supportrarna inte vill se.
I förlusten mot Skellefteå kom två nya skador när backen Wilhelm Hallquisth och forwarden Herman Hansson tvingades utgå.
– Det är inte bra. De är på sjukhus, säger Blomqvist till TV4 i den andra periodpausen.

ANNONS

HV71 fick backen Oliwer Kaski och nyckelcentern Oskar Fisker Mølgaard skadad i SHL-premiären i lördags. I mötet mot Skellefteå kom två nya smällar för Jönköpingslaget.

Redan efter några minuters spel tvingades Wilhelm Hallmquist och Herman Hansson att avbryta matchen och lämna isen. Först ut var den 19-årige Hallquisth, som fick ett skott i ansiktet.

Strax därefter var det Herman Hansson som drabbades, efter att ha mottagit en hård tackling i offensiv zon och blivit liggande på isen.

Hansson kunde ta sig av isen för egen maskin, men på tv-bilderna syntes det att han blödde från näsan. Kort därpå lämnade han båset och gick till omklädningsrummet för vidare omvårdnad.

I den andra periodpausen meddelade tränaren Anton Blomqvist att duon förts till sjukhus.

– Det är inte bra. De är på sjukhus. "Wille" (Hallquisth) förlorade lite tänder och det såg ganska illa ut, säger Blomqvist.

– Herman har nog något på kroppen som är brutet tyvärr, fortsätter han.

Det var inte bara HV71 som drabbades av skador. I slutminuterna av matchen föll Skellefteås 20-årige Frans Haara olyckligt och slog huvudet mot en motståndares benskydd.

Haara låg orörlig i ett sarghörn efter smällen men kunde till slut resa sig och lämna isen med hjälp av Skellefteås sjukvårdspersonal.

Trots skadan lyckades Skellefteå säkra säsongens första vinst med 3-1, medan HV71 nu har två raka förluster i inledningen av säsongen.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln