HockeyNews
PLUS

HV71 värvar NHL-meriterad back

Sean Day/Chris Abbott
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 10 september 2024

FacebookXWhatsApp

HV71 värvar.
Backen Sean Day, 26, är klar för två säsonger.
– I Sean får vi en back som håller hög klass över hela isen, säger Chris Abbott till klubbens hemsida.

ANNONS

HV71 har varit på jakt efter en back med tanke på osäkerheten runt finländaren Mikael Seppälä. På tisdagen kom beskedet att klubben plockar in tvåvägsbacken Sean Day, 26.

Backen, som är född i Belgien, men har kanadensiskt medborgarskap kommer närmast från spel i Syracuse Crunch i AHL där han tillbringat de fyra senaste säsongerna. På meritlistan finna även

Förra säsongen stod han för 23 poäng (5+18) på 54 matcher.

– I Sean får vi en back som håller hög klass över hela isen. Han är oerhört skridskostark och säker med pucken och kommer att vara en stor tillgång för oss både offensivt och defensivt. Sean är i en ålder där han fortfarande utvecklas som hockeyspelare och kommer hit med en attityd om att både göra laget och sig själv bättre varje dag, säger Chris Abbott, GM i HV71.

Kontraktet gäller över de kommande två säsongerna. Sean Day ser fram emot att få komma till Sverige och HV71, där han återförenas med Hugo Alnefelt.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Jönköping och HV71. På isen ser jag min skridskoåkning och klubbteknik som mina styrkor och hoppas jag kan få nytta av det på den stora rinken. Dessutom hoppas jag kunna bidra med en vinnarmentalitet och vet att jag kommer till ett lag som är redo att vinna, säger Sean Day.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln