HockeyNews
PLUS

HV71-forwarden mot comeback: "Bättre"

Oskar Stål Lyrenäs
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

HV71 ser ut att få tillbaka en forward från skadelistan.

Det kan bli comeback mot Leksand.

ANNONS

Det är HV71-forwarden Oskar Stål Lyrenäs som närmar sig spel efter att ha varit borta sedan hemmamötet med Modo för två veckor sedan.

Skadan har gjort att Stål Lyrenäs har missat de senaste fyra matcherna.

– Jag själv fastnade i isen och drog till lite. Det var inte jätteallvarligt, men det är den typen av skada som bråkar lite och gör att jag inte kan ge hundra procent därute på isen och då är det ingen idé att köra alls, säger Stål Lyrenäs till Jönköpings-Posten om vad det var som tvingade honom att kliva av i matchen mot Modo.

25 poäng förra säsongen – en poäng i höst

Förra säsongen gjorde den 26-årige högerskytten 25 poäng (11 + 14) på 46 SHL-matcher. I höst har det blivit en assist på de fem matcher han har hunnit spela.

– Det känns bättre och bättre, förhoppningsvis känns det kanonbra alldeles snart. Nu gäller det att rehaba och komma tillbaka till hundra procent och vara med och kunna hjälpa laget, säger Stål Lyrenäs till JP.

"Frustrerande"

HV71 möter Leksand på bortais på torsdag. Kanske med västerbottningen tillbaka i laget.

Han medger att säsongsstarten har varit tuff:

– Klart att det är frustrerande, speciellt när jag själv har haft en tuff start på säsongen. Då vill man vara med och visa att man kan bidra och hjälpa laget. Men samtidigt får jag göra ett jäkla jobb med rehaben och i gymmet så att jag kommer tillbaka ännu starkare och bättre när jag väl spelar igen.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln