HockeyNews
PLUS

HV-forwardens ilska mot Örebropubliken: "Man blir förbannad"

(11757) kalfala
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 29 december 2019

FacebookXWhatsApp

ÖREBRO. HV71 kunde under lördagseftermiddagen bärga sin andra raka seger i SHL efter att ha besegrat Örebro på bortaplan med 4–2. Det stora samtalsämnet efter matchen handlade om Örebrobacken Aaron Irvings fula tackling mot Martin Thörnberg. Efter matchen var lagkamraten Oscar Sundh ytterst bedrövad på delar av Örebrosupportrarnas agerande efter den otäcka smällen.

 
– När klacken står och skriker "filmare, filmare och stå upp som en riktig man",  så är det klart att det är provocerande och man blir förbannad, säger Sundh till HockeyNews.se efter matchen. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Andra raka segern kom för HV71, som under lördagseftermiddagen kunde resa hem med tre poäng från Örebro.

– Det var kanske inget skönspel utan ganska mycket krig från båda håll. Lite smutsigt emellanåt och många utvisningar, men det var skönt att vi kunde gå segrande ur striden säger forwarden Oscar Sundh till HockeyNews.se. 

LÄS MER: Fem heta puckar: "Var är respekten?" 

HV-forwarden klev också fram som en av matchvinnarna under matinéföreställningen. Detta då han svarade för lagets viktiga 3–1-mål i matchen sedan han överlistat Örebromålvakten Dominik Furch i samband med en straff.

Och nog verkar Sundh trivas som fisken i vattnet i rollen som straffläggare. Senast mot Leksand var det just Sundh som sköt hem extrapoängen till sitt HV71.

– Några har jag lyckats hänga dit. Det klart att det är väldigt kul att få förtroendet att lägga straffar. Det är ju speciellt.

Lagets starka seger överskuggades dock av Örebrobacken Aaron Irvings fula tackling på HV-forwarden Martin Thörnberg. Det var med drygt sex minuter kvar av den första perioden som Örebrobacken med armbågen tacklade Thörnberg upp mot huvudet.

HV-forwarden föll otäckt ner på isen och tvingades sedan ledas ut i omklädningsrummet med hjälp av lagkamrater.

Till omklädningsrummet visades också Irving ut då han tilldömdes ett matchstraff för charging. Efter matchen stod det klart att Martin Thörnberg hade åkt på en hjärnskakning till följd av tacklingen.

 Jag har bara sett den live och det är ju väldigt svårt att se direkt hur den tar. Men jag är ju framme hos honom och såg att han var borta och även nu efter där han blöder i ansiktet och har slagit ut flera tänder. TV-kommentatorn sa att den var rätt i huvudet så förmodligen är den inte så snygg. 

Samtidigt som Thörnberg blev liggande ute på isen så skämde delar av Örebroklacken ut sig med att skandera flera direkt osmakliga ordval mot den skadade HV-forwarden.

– Jag och Martin har känt varandra i över tio år och har spelat tillsammans i över sju år. Särskilt när det är en nära vän så blir man ju förbannad och rädd. Och när klacken står och skriker "filmare, filmare och stå upp som en riktig man" så är det klart att det är provocerande och man blir förbannad. 

LÄS MER: Örebrobacken anmäld efter fula tacklingen mot HV71-veteranen 

LÄS MER: 
Thörnberg: "Ingen aning om hur jag tog mig av isen"

HV-forwarden, Martin Thörnberg, åkte på en hjärnskakning och fick två tänder utslagna i samband med tacklingen från Irving.
Foto: Bildbyrån

I och med segern kunde HV71 avancera upp till en fjärdeplats i tabellen med 51 inspelade poäng på 29 omgångar. Härnäst står Frölunda för motståndet i årets sista match på måndag. 

– Det är en ruggigt tajt och defensiv liga där alla lag är rätt så jämna där de är strukturerade och jobbar stenhårt. Då blir det många matcher i SHL som ser ut så här, det kanske inte är så bra när man tittar på det men det blir ett krig och ofta kommer det ner till de klassiska små marginalerna och vem som vill det mest. Jag hörde att vi blockade 27 skott i dag så det var en otroligt fin moral och skönt att kunna ta tre poäng, säger Oscar Sundh.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!