HockeyNews
PLUS

Thörnberg: "Ingen aning om hur jag tog mig av isen"

(11747) Thörnberg
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 28 december 2019

FacebookXWhatsApp

ÖREBRO.  HV71 bärgade tre tunga poäng mot Örebro på bortaplan. Men den starka 4-2-segern överskuggades mycket av Örebrobacken Aaron Irvings fula tackling på HV-forwarden Martin Thörnberg. 

– Det är sådana tacklingar som vi inte vill ha. Han kommer ju från typ blindside och det är helt omöjligt för Martin att göra någonting, säger HV-tränaren Stephan Lundh till HockeyNews.se

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Det var med drygt sex minuter kvar av den första perioden som Örebrobacken med armbågen tacklade Thörnberg upp mot huvudet. HV-forwarden föll otäckt i isen och tvingades sedan ledas av med hjälp av lagkamrater ut i omklädningsrummet. Till omklädningsrummet visades också Irving ut då han tilldömdes ett matchstraff för charging.

Efter matchen stod det klart att Martin Thörnberg hade drabbats av en hjärnskakning till följd av tacklingen. Och det var en omtöcknad Thörnberg som mötte HockeyNews.se i spelarkorridoren efter matchen. 
– Jag hade inte så många minnen förrän jag kom in till det här rummet och började kyla huvudet, så det var en rejäl smäll, säger Thörnberg till HockeyNews.se.

Hur länge hade du minnesluckor?
– Det kan inte jag svara på, jag hade ingen aning om hur jag tog mig av isen och in hit. Det vet jag inte. 

Under intervjun håller han två utslagna tänder och har dessutom blodvite vid ena kinden. 
– Jag har ju gamla plasttänder så två av dem gick. Sedan har jag ont i käken med så den tog ju här på sidan någonstans. 

HV-forwarden Martin Thörnberg förlorade två tänder efter tacklingen från Örebros Aaron Irving. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Vad är dina tankar kring tacklingen?
– Jag har svårt att uttala mig eftersom jag inte minns någonting. Jag kanske tycker kanske att den är onödig och där det inte finns något att vinna på en sådan tackling i mittzonen. Jag lägger ju ner pucken men sedan är ju otur med. Det är säkert inte med meningen att den ska ta i ansiktet men nu tog den där. 

Även HV-tränaren Stephan Lundh var kritisk kring tacklingen.
– Det är sådana tacklingar som vi inte vill ha. Han kommer ju från typ blindside och det är helt omöjligt för Martin att göra någonting. Så det klart att det är en femma plus match, helt klart säger Lundh till HockeyNews.se.

Trots den otäcka smällen är ändå 36-åringen hoppfull att kunna komma tillbaka relativt snart.
– Inga problem, det är ju bara en hjärnskakning och just nu känner jag mig helt okej faktiskt så jag är förhoppningsfull. 

Hur länge tror du att du blir borta?
– Det är ju hjärntrappan som man ska gå igenom så det blir väl en vecka i alla fall, sedan får man se hur det känns. Så det blir inga fler matcher under detta året men jag skulle kunna gissa att jag kan spela igen efter uppehållet kanske.   

Det betyder att HV-forwarden kommer att missa måndagens hemmamatch mot Frölunda. Thörnberg behandlades direkt när han kom av isen med en kylarhjälm som sedan den här säsongen finns tillgängliga vid samtliga SHL-matcher
– Det kör vi direkt efter det har hänt här nu så jag låg därinne i 65 minuter med den på. Det är jättebra om man kan göra det så snabbt som möjligt för att kunna dämpa svullnaden i huvudet.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)