HockeyNews
PLUS

Hörnqvist får nyckelroll i Tre Kronor i VM

Patric Hörnqvist

Publicerad: 5 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Patric Hörnqvist tar plats i Tre Kronors ledarstab.
Den 37-åriga före detta NHL-stjärnan är nu klar för VM i Tjeckien i vår.

Det blir Patric Hörnqvist som tar över Josef Boumediennes roll som assisterande general manager för Tre Kronor vid VM i Ostrava och Prag 2024.
Hörnqvist har funnits med i ett par av Tre Kronors turneringar under den här säsongen.
– Jag är laddad för det här uppdraget. Det är alltid hedersamt och stort att vara involverad i Tre Kronor. Jag vill bygga vidare på tydligheten i relationen till NHL-spelarna, något jag tror är viktigt. Jag ser också fram emot att lära mig mycket av Sam och övriga coacher. Det här ska bli riktigt kul, säger Patric Hörnqvist i ett pressmeddelande.

Därför får Hörnqvist jobbet

Landslagschefen Anders Lundberg har rollen som general manager i Tre Kronors VM-lag.
– Jag är mycket glad över den här lösningen. Patric matchar helt och fullt den profil vi har för jobbet. Med sitt tunga namn och goda kontakter inom NHL blir han perfekt i rollen. Dessutom blir han en stor tillgång för ledarstaben med sin personlighet, glädje och energi, säger Lundberg i en kommentar.
Hörnqvist har en tung meritlista som spelare med två Stanley Cup-titlar och VM-guld med Tre Kronor 2018.
Förbundskapten Sam Hallam får nu ett bollplank.

"Hans meriter talar för sig själv"

– Hans meriter talar för sig själv, men jag har framför allt lärt känna ”Bengan” som en engagerad och entusiastisk person, som brinner för hockey och för att göra sin omgivning bättre. Han fyller en viktig funktion i vår VM-stab som första kontaktyta mot NHL-spelarna, och kommer även att bidra med sin kompetens i taktiska och speltekniska frågor, säger Sam Hallam om Hörnqvist.
Josef Boumedienne lämnar därmed rollen som assisterande general manager och är numera assisterande coach i NHL-klubben Columbus.
Men Boumedienne blir i någon form kvar i Tre Kronors VM-stab. Vilken roll det blir återstår att se.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!