HockeyNews
PLUS

Hoppas nå SHL via Västervik: ”Bästa för mig hockeymässigt”

(9168) Erik Nyström
Petter Arvidsson/Bildbyrån

Publicerad: 3 juli 2019

FacebookXWhatsApp

Målet för Erik Nyström är att ta sig till SHL – och 25-åringen upplever att han inte är så långt ifrån.

Nu hoppas han att en stor roll i Västervik ska ta honom ytterligare ett steg närmare det målet.

– Ska jag upp en nivå vill jag inte vara en extraspelare. Jag vill vara med och bidra, säger Nyström

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Erik Nyström, 25, var en av spelarna som hade kontrakt över nästa säsong med Pantern, men på grund av klubbens dåliga ekonomi fick de inte spela kvar i HockeyAllsvenskan. Nyström, som med sina 23 poäng slutade fyra i den interna poängligan den gångna säsongen, hade en del anbud, men i måndags blev det officiellt att 25-åringen spelar i Västervik kommande säsong.

– Jag tycker at dels ser jäkligt intressant ut. Jag tror vi får ett bra lag. 

– Ur egen synvinkel hoppas jag få mycket förtroende och spela situationer jag vill i. Jag är offensiv och vlll spela powerplay. Jag vill ta nästa steg och jag tror jag har goda möjligheter att göra det i Västervik, säger Nyström.

Erik Nyström fortsätter i HockeyAllsvenskan, men i stället för Pantern blir det spel i Västervik. FOTO: Bildbyrån.

25-åringen har varit med om en hel del under sin karriär. Han spelade 19-SHL-matcher med Modo säsongen 2011/12. Han har även gjort 17 AHL-matcher (Hamilton Bulldogs), 20 KHL-matcher (Medvescak Zagreb) samt spelat 18 matcher med TPS i den finska högstaligan. Tre av de fyra senaste säsongerna har han dock spelat i Pantern, och han han en del valmöjligheter inför nästa säsongen.

– Jag hade några alternativ. Även alternativ att åka utomlands, men för min del, hockeymässigt, tror jag att det är bäst för mig att komma till ett lag i Sverige som vill satsa för mig, säger Nyström.

Varför då?

– Flera olika anledningar. Jag kände inte så mycket för att dra iväg just nu. Det kan absolut ändras senare, men hockeymässigt är målet att ta sig till högstaligan. Det är det jag vill satsa på, säger Nyström.

Hur långt ifrån skulle du säga att du är det målet?

– Jag skulle säga att jag inte är så långt ifrån. Det är många som går från allsvenskan till SHL. Det som krävs är lite tajming och att det är någon som får upp ögonen för en och verkligen vill satsa på en, säger Nyström.

25-åringen hade även en del samtal med SHL-klubbar, även om det inte var något konkret.

– Det hade nog kunnat bli intresse, men ska jag upp en nivå vill jag inte vara en extraspelare. Jag vill vara med och bidra, säger Nyström.

Han har som sagt gjort 19 SHL-matcher med Modo, och inför säsongen 2016/17 skrev han på för Frölunda, men det blev aldrig något spel i SHL med göteborgarna.

– Det var lite ovisst inför SHL-premiären om jag skulle få spela, och då tog vi ett gemensamt beslut att jag skulle bli utlånad tre matcher till att börja med. I den tredje matchen med Pantern fick jag en knäskada. Då var jag borta i en dryg månad med ett ledband som var trasigt.

– Efter de tre matcherna var snacket skulle vara med i truppen i Frölundas hemmapremiär. Samtidigt var det inget givet. Man måste förtjäna sin plats, men jag kanske hade fått möjligheten, säger Nyström, som den säsongen gjorde 19 poäng på 33 allsvenska matcher för Pantern.

Tänker du någon gång hur det hade kunnat bli om du inte åkt på den skadan?

– Faktiskt har jag lagt det där åt sidan. När det hände var det inte så kul. Vi jobbade jäkligt hårt hela försäsongen och gnuggade inför starten och såg framemot att spela med Frölunda, men i dag har jag lagt det åt sidan, säger Nyström.

Erik Nyström gjorde 23 poäng under den gångna säsongen med Pantern. FOTO: Bildbyrån.

Västervik gjorde det bra i fjol och knep till slut en plats bland topp-8. Klubbens senaste nyförvärv är hoppfull kring att laget än en gång ska göra en bra säsong.

– Jag tror att vi får en stark trupp, men det handlar mycket om att få ihop laget. Då blir det viktigt att speciellt vi som kanske varit med ett tag försöker se till att alla drar åt samma håll, säger Erik Nyström.

– Sedan tycker jag det är kul att en sådan som Darren Nowick blir kvar. Han får väldigt bra förra säsongen, säger Erik Nyström.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!