HockeyNews
PLUS

Holmqvist kräver mer: "Inte tillräckligt"

Holmqvist Hermansson
Foto: Mattias Ek
ANNONS

Publicerad: 4 april 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården tappade en av sina två hemmamatcher till Mora i semifinalen när matchserien vänder upp till Mora från Stockholm.
Djurgårdstränaren Michael Holmqvist kräver mer av sina spelare.
– Jag vill se mer. Vi skapar inte tillräckligt med heta målchanser för att göra mer mål egentligen, säger Holmqvist.

ANNONS

Mora har kvitterat semifinalen mot Djurgården via en 3–1-vinst i match 2 på Hovet. Det matchvinnande 2–1-målet kom på ett självmål av Djurgårdsbacken Jakob Ragnarsson som i boxplay fick fullträff på en luftpuck och den ställde Viktor Andrén i hemmakassen.
– Ja, den är tuff. Självmålet menar du? Jag har inte sagt nånting. Det händer saker i hockey. Jag tror inte att han gjorde det med flit, säger Djurgårdstränaren Michael Holmqvist efter förlusten.

Powerplay hackar för DIF

Djurgården lyckades göra ett mål i powerplay, men spelet i numerära överlägen går trögt och har lett till en rad frilägen för Moraspelare i båda hemmamatcherna på Hovet.
Holmqvist har inte för avsikt att ändra för mycket i sina uppställningar. Däremot sitter mycket i energin hos Djurgårdsspelarna.
– Peppen kommer från varje individ. Vad är det jag drömmer om? Det börjar med det. Varför är jag här varje dag? Den bilden är ruggigt viktig för att man ska drivas varje dag. Nu blev det ett stort svar, säger Holmqvist.

Han fortsätter:
– Jag vet inte om det hjälper att man står och skriker på varandra att man ska komma igång. Jag tror inte att det är det det handlar om.
Han zoomar ut:

ANNONS

Ledande spelarna behöver kliva fram

– Man behöver vara duktig på att hantera de här situationerna. Det är semifinal. Det är fullsatt. Det är tryck. Vara duktig på att vara okej med det.
Mora spelar fysiskt framför båda målen och det har gett dalalaget en fördel.
– Det är en kamp. Det gäller att vinna insida, vinna sin kamp, vinna sitt race. Det är så hockey ser ut. Det är tufft. Sedan är det inte så mycket regler där framme heller. Det gäller att få ut hornen i pannan, menar Michael Holmqvist. Mora-tränaren Daniel Hermansson är nöjd med fjärdekedjan Anthon Eriksson, Kalle Kratz och Henrik Eriksson.

Eriksson och Eriksson tunga att möta

Duon Eriksson och Eriksson är tung att möta och de banar väg för övriga laget.
– Vi vill ha fysiskt spel från hela vårt gäng, men framför allt de två. De har gjort det bra i två matcher, framför allt idag. De var inne ännu mer i skiten och jagade lite. Det har vi igen ju längre serien går, säger Hermansson.

Han tycker att Mora blev ett snäpp bättre i den andra matchen på Hovet, vilket tog laget till en 3–1-seger och 1–1 i matchserien.
– Jag tycker vårt agerande med puck var bättre. Vår pondus, vi var mer framåtlutade. Bättre kvalitet i spelet och passningsspelet. Det var många som tog steg åt rätt håll, säger Hermansson.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln