HockeyNews
PLUS

Hockeystjärna i skidorten: "Superlyxigt"

Linus Videll

Publicerad: 9 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Östersund landade storstjärnan Linus Videll – som i sin tur landade en helt unik familjesituation.
Videll kommer att bo i fjällen och leva ett ovanligt hockeyliv och pendla mellan skidorten och den jämtländska staden.
– Det känns verkligen superlyxigt att kunna göra det. Jag kommer väl åka lite sklidor men kanske inte svarta backarna, säger Videll till Hockeynews.

Linus Videll har Djurgården som moderklubb men kom fram via spel i Södertälje och det är den klubben han förknippas allra mest med och det är där som 39-åringen blivit en hockeystjärna på hemmaplan.

Videll har hunnit med drygt nio säsonger i ryska KHL, spelat U18-VM, JVM och representerat Tre Kronor – men efter senaste två comebackåren som assisterande kapten för Södertälje väntar en ny utmaning för hockeyveteran.

ANNONS
ANNONS

Samtal med ÖIK i ett år

Linus Videll har skrivit på ett tvåårskontrakt med Östersund och ska bli en vikig pjäs i klubbens jakt efter att etablera sig i ligan – samtalen mellan parterna pågick i över ett år innan han skrev på.
– Det var i maj 2023 vi pratade först så samtalen pågick länge. Jag hade ett år kvar med SSK då och det var aldrig aktuellt att bryta något kontrakt utan vi har pratat om den här säsongen och framåt, säger Videll till Hockeynews och fortsätter:

– Östersunds pitch har mer varit att dom är ute på en resa och vill framåt och bygga upp ett stabilt lag i Hockeyallsvenskan och jag tror de känner nu att de har en bra styrelse och näringslivet står bakom klubben och intresset växer mer och mer. En fin arena, så det finns bra förutsättningar nu för att ta ett steg, säger Videll.

ANNONS

Videll är en grundsten. När han hade skrivit på gav han klubben ett par förslag på spelare som han tror att han hade passat ihop med.
– Jag sa två andra spelare som förslag. Emil Molin var inte en av dem. Jag visste inte om han var villig att komma till Hockeyallsvenskan och vi har inte spelat ihop tidigar, säger Videll.

ANNONS

"Måste vara ödmjuka"

Men värvningen av den tidigare poängkungen i Hockeyallsvenskan – och ny lekkamrat till Videll – glädjer honom.
– Namnen jag gav som förslag till Östersund var kanske inte riktigt på den nivån så det ska bli väldigt kul att få in honom också, säger Videll.

39-åringen trycker på en annan viktig detalj inför säsongen i Hockeyallsvenskan: – Jag tror och hoppas att alla är ödmjuka nu efter säsongen var var här när man fick kvala sig kvar. Det är ju ett kvitto på att det inte varit helt bra och alla måste vara mer villiga att hela tiden göra bra saker även om det är tufft och jobbigt och där hoppas jag att kunna vara med och bidra med erfarenhet, säger Videll.

ANNONS

Linus Videll och hans familj är på väg att göra flytten från Södertälje till Jämtland – och Duved strax utanför Åre.
Han kommer att bo mitt i fjällvärlden och pendla till Östersund för att spela ishockey – en helt unik situation i hockeysverige.
– Det känns ju superlyxigt att kunna göra det. Att få till ett sånt liv med naturen och fjällen och ändå kunna fortsätta spela hockey som är skitroligt fortfarande. Jättelyxigt!

ANNONS

"Pistade backar"

Videll ser fram mot ett liv på skotern och i skidbackarna.
– Jag kommer väl åka lite skidor men hålla mig till pistade backarna och inte svarta backarna. Men under kontroll och åka lite lugn och inte som en galning, det kommer det nog bli.

Vidells fru är från Jämtland och tackarna på att flytta upp har alltid funnits där – och nu har det blivit en verklighet.
– Det har funnits tankar på att flytta upp och att det skulle vara kul att prova och för oss kanske något man fastnar för under resten av livet också. Det blir kul för oss som familj och sedan finns det förusättningar för att göra bra saker i Östersund. Klubben har gjort rätt saker under ett antal år och därför har man tagit steget upp och är i den här situationen nu. Det ska bli väldigt kul att vara en del i att försöka etablera klubben.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS