HockeyNews
PLUS

Hellstens första SHL-seger: ”Gåshud”

Jakob Hellsten
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 23:15

FacebookXWhatsApp

Tre raka förluster fick räcka – i sin fjärde match storspelade Jakob Hellsten och inkasserade sin första SHL-seger någonsin.
Efter att Leksand brutit den dystra förlustsviten gick glädjen nästan att ta på hos 24-åringen.
– Jag tror inte att det blir så mycket skönare än så här, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Häromdagen meddelade Leksand att förstemålvakten Mantas Armalis blir borta tillsvidare, ett besked som har gjort orutinerade Jakob Hellsten till plötslig etta.

Men för de supportrar som var oroade har 24-årige Jakob Hellsten nu gett svar på tal. I 3–2 segern mot Brynäs stoppade han 26 av 28 skott och lyftes fram som den stora hjälten.

– Jag tror inte att det blir så mycket skönare än så här. Direkt efter slutsignalen hade jag gåshud i säkert 15 minuter. En otrolig lättnad och glädje, säger han till Hockeynews.

Hellsten hade tidigare varit på isen i tre förluster, men nu kan han äntligen skriva upp första SHL-segern på cv:t.

– Självklart är det skönt att få den ur vägen. Men i slutet av dagen handlar det bara om att fortsätta med min process som jag har med Millner (Alexander, målvaktstränare) varje dag och sen bara gå ut och lira. Men det är skönt både för mig och laget skönt att få den ur vägen.

Vad betyder det för dig att få komma in och göra en sån här match i det här läget?

– Jag vet inte. Jag försöker att inte tänka så mycket. Det är en hockeymatch, sen byter den så klart mer för fansen och oss än en vanlig seriematch, men jag försökte att inte tänka så mycket och försökte bara gå ut och göra mitt och spela så bra jag som kan. Det är det som ger laget bäst chans att vinna.

ANNONS

Hellsten, som värvades från college inför säsongen, svarade för flera svettiga räddningar när Brynäs pressade på för ett ledningsmål i den tredje perioden. Efter att Leksand tagit timeout i slutminuterna skickade Victor Söderström en puck out och med 52 sekunder kvar kunde Peter Cehlarik sätta avgörande 3–2.

Hellsten tror att det här kan ha varit vändpunkten för Leksand.

– Det tror jag absolut. Jag tycker att vi har spelat bra, men vi har inte fått med oss resultaten. Det har varit lite lätta mål bakåt. Vi har velat lite för mycket och varit aggressiva i stunder vi inte ska vara aggressiva och då har det blivit lite väl mycket lägen bakåt. Nu har vi tajtat till det lite bättre och blickar framåt. Jag tror bara det kan gå uppåt härifrån, säger han.

Mantas ser ju ut att bli borta ett tag, förändrar det något för dig som var tänkt som tvåa från början?

– Jag tycker inte riktigt det förändrar något för mig. Jag försöker bara hålla mig till min process och det är det som kommer göra mig bäst i slutet av dagen. Jag försöker bli bättre varje dag, men så klart kommer jag att få spela lite fler matcher än vad som kanske var tänkt inför säsongen. Men det är egentligen bara kul, en bonus.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln