HockeyNews
PLUS

Hedmans första ord om smällen: ”Änglavakt”

Linus Hedman
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 15:56

FacebookXWhatsApp

Linus Hedman är hemma igen efter den otäcka smällen.
I en intervju med Aftonbladet berättar han nu för första gången om tacklingen.
– Läkarna har sagt att jag hade änglavakt, kraftig hjärnskakning och 15 stygn i bakhuvudet var att komma lindrigt undan, säger han till tidningen.

ANNONS

Tingsryds Linus Hedman är nu hemma efter den otäcka olyckan som skakade om hockey-Sverige i matchen mot Nybro förra fredagen.

En tackling på öppen is gjorde att han tappade hjälmen och slog bakhuvudet hårt i isen, vilket resulterade i en kraftig hjärnskakning och 15 stygn. Efter fyra dagar på sjukhus återhämtar sig nu Linus i hemmet i Tingsryd, men han har fortfarande extrem huvudvärk, yrsel och svårt att röra sig.

I en lång intervju med Aftonbladet öppnar han upp om sitt mående:

– Jag är enormt trött hela tiden, är illamående och sover större delen av dagarna. Jag försöker komma upp och röra mig lite med hjälp och stöd från Viktoria (sambon) här i hemmet. Jag kan gå små steg väldigt långsamt och jag blir väldigt yr fortfarande. Så dagarna består av att sova, vila och korta stunder med rörelser inomhus, säger Linus Hedman som inte minns något av smällen.

Hans sambo, Viktoria Välilä, som är höggravid, har varit vid hans sida under hela processen och berättar om oron när hon såg olyckan från läktaren.

– Det har snurrat mycket tankar kring vad det här får för påverkan på oss som familj. Det är första barnet och allt är nytt både för mig och honom, säger Viktoria till tidningen.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln