Hattrick och drama i TV-puckens slutspel

(29739) TV-pucken-flickor
Bildbyrån/Skärmdump SVT (montage)

Publicerad: 3 november 2023

Fredagen bjöd på kvartsfinaler för flickorna i TV-pucken, samt placeringsmatcher för killarna.
Nu står det klart hur slutspelet fortsätter.

Först ut på flicksidan i slutspelet var Södermanland och Uppland som brakade samman i vad som kom att bli slutsplets första match som krävt förlängning för att få fram en vinnare.

Efter att Uppland börjat starkt och skaffat sig en 2–0-ledning i första perioden kom Södermanland tillbaka genom två mål inom loppet av två och en halv minut i andra perioden för att kvittera. Det kom även att kvitteras en andra gång av Södermanland då Agnes Källströn skickade in 3–3 med bara 62 sekunder kvar att spela av perioden, efter att Filippa Fernström minuten tidigare gjort 3–2 till Uppland.

Det kom ändå att bli seger för Uppland, efter att Alice Nilsson gjort 4–3 minuten in i förlängningen.

Södermanland–Uppland 3–4 (0–2, 3–1, 0–1)
Mål, SÖD:

Ebba Hesselvall, Matilda Österman, Agnes Källström
Mål, UPP: Amalia Ojanne, Evelina Sundell, Filippa Fernström, Alice Nilsson

Efter det förlängningsdramat var det Västergötlands tur att dra det längsta strået genom en uddamålsseger mot Örebro/Östergötland för att avancera till semifinal där Stockholm väntar.

Moa Stridh satte Västergötland i förarsätet sent i andra perioden, men efter tre raka utvisningar i andra perioden orkade de inte längre stå emot och Emelie Petersson kunde kvittera i numerärt överläge. Likaläget blev däremot kortvarigt då Ebba Westerlind hittade rätt för 2–1 bara tre och en halv minut senare. Westerlinds mål blev det sista i matchen.

Västergötland–Örebro/Östergötland 2–1 (1–0, 1–1)
Mål, VÄS:
Moa Stridh, Ebba Westerlind
Mål, ÖRE: Emelie Petersson

Det blev en riktig holmgång mellan Västerbotten och Stockholm i den tredje kvartsfinalen. Inte mindre än fem mål föll i den första perioden, där det var Stockholm som seglade iväg till en 3–1-ledning efter tolv minuters spel innan Inez Nygren gav Västerbotten kontakt inför andra perioden.

Närmare än så kom däremot aldrig Västerbotten utan två mål inom loppet av knappt två minuter från Stockholms sida gjorde att ledningen gled iväg till tre mål, och det släppte inte huvudstadslaget.

Västerbotten–Stockholm 2–5 (2–3, 0–2)
Mål, VÄS:
Filippa Rönnholm, Inez Nygren
Mål, STO: Saga Hallberg, Meja Engdal, Miranda Lindström, Clara Matchett

Sist ut i kvartsfinalspelet var värddistriktet Gästrikland som ställdes mot Dalarna. Och det var Dalarna som trampade plattan i mattan och vann skotten med klara 17–5 i första perioden, men det var trots det lika på ett inför den andra perioden efter att Vera Edling kvitterat sent för Gästrikland. Tillie Ytfeldt hade dessförinnan gett Dalarna ledningen.

I andra perioden rann det däremot iväg för Dalarna som fick rejäl betalning för sin press. Tillie Ytfeldt smällde in ytterligare två mål för att fullborda sitt hattrick, samt en assist, på vägen till vad som kom att bli en 5–1-seger för Dalarna som nu ställs mot Uppland i semifinal.

Dalarna–Gästrikland 5–1 (1–1, 5–0)