224 dagar sedan är det han gjorde mål i SHL senast.
Mot Linköping gav dansken Mikkel Aagaard krisande Modo ledningen.
– Det var ett tag sen, säger en lättad Aagaard till TV4.

ANNONS

Modos danske forward Mikkel Aagaard svarade för hela 16 mål under sin debutsäsong i SHL. Den här säsongen har krutet dock varit torrt hos 28-åringen.

Senast han gjorde mål i SHL var i mötet mot Leksand den 7 mars 2024, men nu 224 dagar senare är Aagaard målskytt igen.

Redan efter 53 sekunders spel i bortamötet mot Linköping styrde han i ett skott från Lukas Jasek. Målet kom att videogranskas för eventuell kontakt med LHC:s Christian Heljanko, men godkändes efter en stund.

– Kontakten med målvakten är efter att pucken passerat mållinjen, därav godkänt mål, säger domaren Alexander Österberg.

Innan den första perioden var över ökade Sampo Ranta på gästerna ledning till 2–0. Men LHC reducerade kort innan pausvilan genom Ty Rattie.

– Extremt skönt. Fantastiskt kul att få se pucken gå in. Det var ett tag sen.

– Det har studsat lite stolpe ut i stället för stolpe in och det har varit så generellt för hela laget, så fantastiskt skönt att få sätta dit den, säger Modos Mikkel Aagaard till TV4.

Tre minuter in på den andra perioden utökade Alexander True för Modo. LHC skulle dock reducera bara tre minuter senare när Henrik Törnqvist prickade dit 2–3.

Men bara en och en halv minut senare bröt nästa spelare i Modo sin måltorka, då Jesper Olofsson fick göra sitt första mål sedan återkomsten. Glädjen blev dock inte särskilt långvarig då Nick Shore reducerade kort därefter.

Modo föll till slut med 6–5 efter förlängning sedan Robin Kovacs avgjort. Det var Modos sjunde raka förlust.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.